Politika
24 Kas 2016 16:28 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:36

AK Parti ve CHP'den trafik güvenliğine destek

- Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonunun gerçekleştirdiği çalıştayda trafik güvenliği konusunda yaşanan sorunların çözümü noktasında alınan kararlar, iktidar ve muhalefet partilerinin temsilcilerinden destek aldı- TBMM İdare Amiri Salim Uslu: - "Sürücü kurslarının sayısından çok, eğitim kalitesini...

TBMM (AA) - Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonunun (TÜSEKON) gerçekleştirdiği çalıştayda trafik güvenliği konusunda yaşanan sorunların çözümü noktasında alınan kararlar, iktidar ve muhalefet partilerinin temsilcileri tarafından da desteklendi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, beraberinde TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, TÜSEKON Başkanı İsmail Yılmaz ve sürücü eğitimi federasyonlarının temsilcilerinin katılımıyla Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Antalya'da gerçekleştirilen çalıştayda alınan kararlarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Trafik güvenliğinin siyaset üstü bir konu olduğunu, 3 ayrı trafik kazasında 5 yakınını kaybeden birisi olarak bu konuyu önemsediğini belirten Ilıcalı, "Sürücü eğitimi için ne yapsak azdır. Bu, partiler üstü bir durumdur. Yapılan çalışmalara rağmen neden Türkiye'de sürücü hataları yüzde 90 seviyelerinde? Çalıştayda bunun önüne geçilecek bir takım çözüm önerileri ortaya çıktı. Sürücü eğitimi ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa bu konuyla alakalı seferberlik ilan edeceğiz." dedi.

TBMM İdare Amiri Salim Uslu da bugün eşine az rastlanan bir davranışın içerisinde olduklarını bildirdi.

İnsanlık adına, insanı yakından ilgilendiren bir meselede işbirliği yaptıklarını vurgulayan Uslu, şunları ifade etti:

"Dilerim bu diğer çalışmalara da örnek olur. Bu işbirliği burada kalmayacak, devam edecek. Sürücü kursları sayısının sınırlandırılması konusu son derece önem arz etmektedir. Sürücü kurslarının sayısından çok, eğitim kalitesini yükseltmek öncelikli görevlerimizdir. Çalıştaydan çıkan kurs sayısının sınırlandırılması, ÖTV ve KDV indirimi, eğitim araçlarında kullanılan yakıtta indirim talebi, yatırım ve istihdamı teşvik edecek kredilerden faydalanma talebi son derece makul taleplerdir. İnanıyorum ki biz yine 4 vekil olarak sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağız."

Uslu, iktidar ve muhalefetin el ele vererek Türkiye'nin kanayan bir yarasına çözüm bulmak adına işbirliğini kamuoyuna deklere etmek için basın toplantısını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da tartışılan konunun insan hayatı olduğuna değindi. Bugün siyasetin gündemlerinin dışında olduğunu vurgulayan Özkoç, "Milli Eğitim Bakanlığımızın yüzlerce tedbir aldığı, devletin onlarca tedbir aldığı ancak bir türlü önlenemeyen önemli bir sorundan bahsediyoruz. Bir çalıştay yapıldı. İktidarıyla, muhalefetiyle oradaydık. Sürücü kursları birbirleriyle rekabeti para kazanmakta değil, eğitimde versinler. Siyasiler ve sürücü kurslarının sahipleri bu konuda hemfikir olduğumuzu söyledik." dedi.

Özkoç trafik güvenliği konusunda ruh birliği sağlayan herkese de teşekkür etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise trafik güvenliği noktasında gelinen noktanın sevindirici olduğunu, çalıştayda ortaya konulan çözüm önerilerinin takipçisi olacaklarını kaydetti.