Güncel
15 Nis 2018 15:04 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:58

AK Parti Tuzla 6. Olağan İlçe Kongresi

- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım: (3)- "Türkiye AK Parti iktidarıyla derin bir uykudan uyandı. Artık diriliş ve yükseliş dönemini yaşıyoruz. Gelecek Türkiye'nindir, gelecek Türk milletinindir. AK Parti milletin efendisi değil, milletin hizmetkarı olmaya devam edecek. Halka hizmeti.

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla derin bir uykudan uyandığını belirterek, "Artık diriliş ve yükseliş dönemini yaşıyoruz. Gelecek Türkiye'nindir, gelecek Türk milletinindir. AK Parti milletin efendisi değil, milletin hizmetkarı olmaya devam edecek. Halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak görmeye işimizi, görevimizi bu düsturla yapmaya devam edeceğiz. AK Parti teşkilatları inanıyorum ki yine ülkemize, milletimize büyük bir zafer hediye edecek." dedi.

Yıldırım, Tuzla Belediyesi'nin yanında kurulan çadırda düzenlenen Tuzla 6. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ilçeye yapılan yatırımlara değinerek, Tuzla'nın 2002'den bugüne kadar büyük bir değişim gösterdiğini aktardı.

Bunu en iyi vatandaşların bildiğini dile getiren Yıldırım, Tuzla'da okul sayısının 32'den 60'a çıkarıldığını, neredeyse iki kat artırıldığını söyledi.

Başbakan Yıldırım, iki okulun da yapımının devam ettiğini vurgulayarak, ayrıca 11 tane spor salonu da yaparak, hizmete aldıklarını belirtti.

Tuzla'ya yakışan bir kültür merkezi ve kütüphanenin yapılarak hizmete sunulduğunu dile getiren Yıldırım, "Engelliler merkezi yapıldı, hizmete verildi. 400 yataklı Tuzla Devlet Hastanesi yapıldı, hizmete açıldı. Hayırlı, uğurlu olsun. Tuzla'da 15 yılda devlet olarak 22 bin 650 konut yaptık. Bu sadece devletin yaptığı. Özel sektörün, inşaatçıların yaptığıyla bu sayı çok daha fazla. 130 dönümlük alan üzerinde kurulan Şelale Parkı hizmete girdi. Tuzla sahilinde rekreasyon projeleriyle düzenleme yaparak belediyemiz, sahili vatandaşlarımızın hizmetine sundu. Sahil yolu projesiyle bütün mahallelerimizin denize ulaşımına imkan sağlandı. İnşallah Tuzla sahilinde su temalı yeni bir park daha yapılacak. Hayırlı, uğurlu olsun." diye konuştu.

Yıldırım, Mehmet Akif Ersoy Gemisi'ni gençlik merkezine dönüştürerek, gençlerin hizmetine verildiğini ifade ederek, bu hizmetlerinden dolayı Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'yı tebrik etti.

Ayrıca eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'yi de ilçeye, ülkeye hizmetlerinden dolayı tebrik eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yayla, Aydınlı, Orhanlı, Mimar Sinan mahallelerini ihtiyacı olarak cemevleri yapıldı, orada yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyacı görüldü. İdris Güllüce Katlı Otopark'ı hizmete alındı. Hayırlı, uğurlu olsun. 6 otopark daha yapılacak Tuzla'ya. Bir, iki tane yetmez. Tuzla Tepeören'e ilk kez kaliteli içme suyunu götürdük. Kızılay Lojistik Merkezi de yine Tuzla'da yapıldı. Bu güzel ilçemize, Tuzla'ya 2013'te doğalgazı getirdik. Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan Tuzla Marina Projesi tamamlandı,Tuzla'nın değerine değer kattı. Tuzla'ya içeriden dışarıdan binlerce insan geliyor, burada vakit geçiriyor, ihtiyacını görüyor. İstanbul'un 562. kuruluş yıl dönümünde bu tesisi de 29 Mayıs'ta hizmete aldık. Böylece sadece Tuzla'ya bir cazibe merkezi kazandırılmadı, aynı zamanda dört bin kardeşimize de iş, aş imkanı sağlandı. Şu anda Tuzla'da 5 organize sanayi bölgesinde 62 bin vatandaşımız iş, aş sahibi oldu. Kadıköy-Kartal metro hattı, Kaynarca üzerinden Tuzla'ya da geliyor. Hayırlı, uğurlu olsun. Yapılacak istasyon 5 katlı bin 100 araç, otopark kapasitesine sahip olacak. Tuzla metrosu ileride Marina'ya kadar da inecek ve tarihi, turistlik merkezleriyle raylı sistemlerle banliyö hatlarıyla entegre olacak."

- "Tuzla'da Türkiye'nin en modern sebze-meyve hali yapılacak"

Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşların tezahüratları üzerine "Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler bizim başımızın tacısınız Ak kadınlar, Ak gençler, ana kademe..." diye karşılık verdi.

Halkalı-Gebze hattıyla Marmaray, Tuzla, Kaynarca, Tersane, Sabiha Gökçen Havalimanı, Tuzla OSB metro hatlarını da yaptıklarını dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aydınlı'da 685 bin metrekare alanda Türkiye'nin en modern sebze-meyve hali yapılacak. Tuzla'ya su ürünleri hali de yapılacak. Doğal sit alanı olan 25 yıldır çözülmeyen Kamil Abdüş Göl Projesi de nihayet çözüme ulaştı. İnşallah bu bölge Tuzla'nın cazibe ve yaşam merkezi olacak. Sahildeki otopark problemini çözmek için yeni bin 200 araçlık bir otopark yapılıyor. Hayırlı, uğurlu olsun. Hizmetler saymakla bitmez. Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza hükümetimizin ilgili bakanlıklarına bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye AK Parti iktidarıyla derin bir uykudan uyandı. Artık diriliş ve yükseliş dönemini yaşıyoruz. Gelecek Türkiye'nindir, gelecek Türk milletinindir. AK Parti milletin efendisi değil, milletin hizmetkarı olmaya devam edecek. Halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak görmeye işimizi, görevimizi bu düsturla yapmaya devam edeceğiz. AK Parti teşkilatları inanıyorum ki yine ülkemize, milletimize büyük bir zafer hediye edecek. Sizlere inanıyorum, güveniyorum."

Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen Yıldırım, "Bugüne kadar teşkilatımıza hizmet eden ilçe başkanlarımızı yaptıkları hizmetlerden dolayı tebrik ediyor, yeni göreve gelecek kardeşimize de başarılarının devamını diliyorum. Suat Durak, Sebahattin Demirci'den bayrağı devralıyor. Ancak AK Parti'deki bayrak değişimi spordaki bayrak değişimine benzemez. Orada ne yapıyorlar? Biri bayrağı getiriyor, diğerine veriyor. Bayrağı alan koşmaya devam ediyor, bayrağı veren yerinde kalıyor. Biz de öyle değil. Biz de bayrağı veren de bayrağı alan da durmadan, yorulmadan koşmaya devam ediyor. Bizim farkımız işte budur." diyerek sözlerini tamamladı.

Kongrede, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci görevini, yeni başkan Suat Durak'a devretti.

Programda eski AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Demirci, Başbakan Yıldırım'a tablo hediye etti.

(Bitti)