Medya
05 Kas 2020 11:28 Son Güncelleme: 05 Kas 2020 11:58

AK Parti Türkan Şoray'ın gönlünü nasıl aldı?

Türkan Şoray Türkiye gerçeklerine ilişkin yaptığı açıklamanın ardından AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı tarafından hedef alınmıştı.

Yeşilçam’ın “sultanı” olarak bilinen sanatçı Türkan Şoray’ın dün Sözcü gazetesinden Yüksel Şengül ile yaptığı röportaj yankı uyandırmıştı.

Şoray, Yüksel Şengül'ün "Sizce Türkiye'nin en büyük sorunu nedir?" sorusuna "İşsizlik, gelir adaletsizliği ve kutuplaşma" yanıtını vermişti.

Türkan Şoray'ın açıklamalarının etkisi devam ederken AKP’nin “Yeliz”i olarak bilinen İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, sosyal medya hesabından açıklama yaparak Şoray’a “Çamuriyetçi, Amerikancı, İsrailci, emperyalist işbirlikçisi, tantanacı medya sahnesinin son artisti” sözleriyle hakaret etti.

Habertürk yazarı Kübra Par, “AK Parti Türkan Şoray’ın gönlünü aldı” başlıklı yazısında AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve Türkan Şoray ile görüşmesini aktardı.

Kübra Par, ilk görüşmeyi şöyle yazdı:  

“İki güzel telefon aldım. İlk arayan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı oldu. ‘Yazınıza hak verdim, milletvekilimiz Ahmet Hamdi Çamlı muhtemelen röportajın tamamını okumadan böyle bir çıkış yapmış. AK Parti kurumsal olarak sinemamıza büyük destek veren bir partidir ve Türkan Şoray hepimizin değeridir. O ne söylerse başımızın üstünde yeri var’ dedi. Türkan Hanım’ı da bizzat arayacağını söyledi.

Ardından sosyal medyada son derece nazik bir paylaşım yaptı:

‘Sayın Türkan Şoray'ın basındaki röportajını okudum. Ülkesine halkına derin sevgi ile bağlı bir büyük sanatçının ince duyarlılığını gördüm. Halkımız onu insanlığı ve muhteşem oyunculuğu ile gönlüne yerleştirmiştir. Bu vesile ile saygılarımı sunarım.”

İşte o mesaj: 

 

TÜRKAN ŞORAY’DAN TELEFON

“Dün daha güzel bir sürpriz yaşadım, bu sefer arayan Türkan Hanım’ın kendisiydi...” diyen Par şöyle devam etti:  

“Vermek istediğim mesajı çok doğru anlamış ve anlatmışsınız’ diyerek teşekkür etti. Söz, Naci Bey’in mesajına da geldi. “İnce bir hareket olmuş. İşte insanlar birbirlerine hep böyle anlayışla baksalar her şey hallolacak” diyerek memnuniyetini belirtti.

Türkân Şoray sıcaklığı, samimiyeti ve duyarlılığıyla gerçekten örnek bir sanatçı.

Böyle bir değerin kalbini kırmak doğru olmazdı. Tecrübeli siyasetçi Naci Bostancı, latif sözleriyle sinemamızın Sultan’ının gönlünü almış oldu. Naci Bey’in bu tavrını tüm politikacılar örnek almalı...”