Gündem
02 Eyl 2021 22:38 Son Güncelleme: 02 Eyl 2021 22:43

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten 'Nutuk' çıkışı!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla İstanbul Kadıköy'de düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu esnada sırtını dönen CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin’e tepki gösteren AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “İlçe başkanının tavrı siyasi adaba aykırıdır” dedi. 

“CHP Sözcüsü'nün kendi ilçe başkanlarının davranışına katılmadıklarını söylemesi de önemlidir” diyen Çelik’in verdiği Atatürk mesajı ise dikkat çekti. 

Narin’i eleştiren AKP Kadıköy İlçe Başkanının açıklamasını da eleştiren Ömer Çelik, “Bizim ilçe başkanımızın da açıklaması yanlıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz hatırasına yönelik herkes dikkatli şekilde konuşmalıdır. Nutuk okuyan vatandaşlarımızı bu şekilde nitelemeyle anmak kabul etmeyeceğimiz bir davranıştır. Herkesin Nutuk okuması da gerekiyor, yol göstericidir.  Nutuk okuyanlar, Kuran-ı Kerim okuyanlar gibi bir mukayese hiçbir zaman kabul etmeyeceğimiz bir mukayesedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusuna gösterilmesi gereken saygı hak edilmiş bir saygıdır. Herkes buna dikkat etmelidir” dedi.