Gündem
10 Kas 2023 18:55 Son Güncelleme: 10 Kas 2023 18:57

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP lideri Özel'in Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki göstererek, "CHP’de koltukta kim oturursa otursun, mutfakta Yassıada zihniyeti var" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Çelik, "CHP’de ne değişirse değişsin Yassıada zihniyeti değişmiyor. CHP’de yeni seçilen genel başkanın ilk işi Cumhurbaşkanımızın meşruiyetine saldırmak olmuş" dedi.

Çelik, "Cumhurbaşkanımız tam bir demokratik meşruiyetle ve millet iradesiyle görevinin başındadır. CHP ise hala demokrasiyle kavga etmeyi sürdürmektedir. CHP’de koltukta kim oturursa otursun, mutfakta Yassıada zihniyeti var" ifadelerini kullandı.

BİR TEPKİ DE HAMZA DAĞ'DAN GELDİ

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise, "Memlekette yaşanan son darbe girişiminin faillerini yaklaşık 10 yıldır canhıraş bir şekilde savunan CHP'nin acemi genel başkanı, Cumhurbaşkanımıza küstahça bir yakıştırmada bulunmuş. Sayın Özel anlıyoruz; arkasından ağladığın genel başkanından aldığın tavsiyelerle ve yeni olmanın vermiş olduğu heyecanla ağzından çıkanları kulağın duymuyor. Ne dediğini bilmiyorsun ancak haddini bilmelisin. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratlığının zekatı bile size bir ömür yeter. Bir darbeci arıyorsan baktığın ayna sana kılavuz olacaktır" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

Anayasa Mahkemesi önünde açıklama yapan CHP lideri Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Sen Anayasanın hükmünü değiştirecek güçte değilsin, millet bu yetkiyi vermedi. O yüzden sen darbecisin" ifadelerini kullanmıştı.