Medya
30 Ağu 2019 16:53 Son Güncelleme: 30 Ağu 2019 16:56

AK Parti sonunda Doğu Perinçek’le aynı safta buluştu

Eski AKP milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, demokratik ve kalkınma hamleleri yapan AKP’nin eski pırıltı günlerinin sona erdiğini söyledi.

Ocaktan, “Gelinen noktada AK Parti’nin nasıl bir Türkiye hayali kurduğunu görmek için, şu andaki siyasi müttefiklerinin kimler olduğuna bakmak eminim yeterli olacaktır. Eski Türkiye’nin tozlu raflarında kalmış MHP ve Doğu Perinçek’in Vatan Partisi... Nitekim Perinçek de bu “Vatan Cephesi”ne teveccühten çok memnun ve mutlu: “Denklem kurulmuş bir kez. Bizim Türkiye tarafında Vatan Partisi, AK Parti, MHP var” dedi.

Ocaktan yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Talihsizliğe bakın ki yıllardır iktidar hayali kuran ve iktidara gelince insan hakları, özgürlükler ve hukuk alanında atılan reform adımlarıyla umutları tazelenen dindarlar, sonunda kendilerini “Otoriter Çin rüyaları” gören Doğu Perinçek’le aynı safta buldular...

Evet yeni Ömer’lere ihtiyaç olduğu kesin, ama bu nasıl gerçekleşecek orası belirsiz... Hele de AK Parti’nin ruhuyla ve yola çıkarken ortaya koyduğu ilkelerle yolun hiçbir yerinde buluşmayan, buluşması da asla mümkün olmayan Doğu Perinçek benzeri otoriter dünyaların hayalleriyle yan yana durarak nasıl yeni Ömer’ler bulunacak, doğrusu anlaşılması biraz zor. Eminim ki AK Parti’ye gönül veren insanlar da iç dünyalarında aynı muhasebeyi yapıyorlar ve kendileriyle farklı istikametlere giden partinin bu yeni halinden hiç de mutlu değiller.”

Yazının devamı için tıklayın