Politika
26 Ağu 2022 08:12 Son Güncelleme: 26 Ağu 2022 08:14

AK Parti ile ilgili ‘seçim için yeni strateji’ kulisi! ‘Bazı isimlerle anlaşılmış…’

Barış Pehlivan, bugünkü köşesinde CHP Genel Merkezi'nden bir isim ile yaptığı sohbeti anlattı. CHP'li isim AK Parti'nin yandaş bilinmeyen bazı isimlerle anlaştığını iddia etti.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugün kaleme aldığı yazısında CHP Genel Merkezi'nde konuşulanları aktardı. Pehlivan, isim vermeden "CHP Genel Mekezi'nden bir bilen" olarak tanımladığı siyasetçinin “Bilgi olarak söylüyorum: Bunların hepsi sistematik bir projenin eseri” dediğini aktardı.

"AKP KÖTÜ AMA MUHALEFET DAHA KÖTÜ" SÖYLEMİ TESADÜF DEĞİL

Pehlivan'ın aktardığına göre CHP içinde “AKP kötü ama muhalefet daha kötü; şu kişi aday gösterilmezse oy vermeyin” söyleminin yaygınlaşması tesadüf değil. Ana muhalefet partisinde ise şu görüş hakim: “AKP anketleri görüyor ve eriyen oylarını toparlayamıyor. Sonunda bazı araştırma şirketleriyle birlikte yeni bir stratejiyi geliştirdiler. “Madem biz oylarımızı artıramıyoruz, muhalefetin yükselişinin önüne geçelim.”

YANDAŞ BİLİNMEYEN İSİMLERLE ANLAŞILDI

Barış Pehlivan’ın yazdığına göre yine CHP içinde konuşulanlara göre, söz konusu proje için yandaş "bilinmeyen" siyasetçisinden gazetecisine bazı isimlerle anlaşıldı. İddiaları köşesine taşıyan Pehlivan "Bu tez doğru mu, AKP’ye oy vermeyecekler sandıktan uzaklaşır mı, zamanla ortaya çıkar..." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın!