Politika
12 Tem 2021 07:47 Son Güncelleme: 12 Tem 2021 08:07

AK Parti ile ilgili flaş kulis iddiası! Konuşma sürelerinin ‘kısıtlanmasını’ istediler

Kürsüde en çok muhalefetin konuştuğuna dikkat çeken AK Partili vekillerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konuşma sürelerinin ‘kısıtlanmasını’ istediği öne sürüldü.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre Haziran ayının son haftalarında, Meclis Genel Kurulu’nda muhalefet milletvekillerinin yüzde 75,87 oranıyla Meclis kürsüsünden “en fazla konuşmayı yaptığını” hesaplayan AK Partili milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan “Meclis İçtüzüğü’nün ivedilikle değişmesini” istedi.

‘YEŞİL IŞIK YAKTI’

Erdoğan’ın da milletvekillerinin bu talebine “yeşil ışık” yaktığı ve ‘Partimizin, Meclis İçtüzüğü’nün cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uyumlu hale getirilmesine yönelik çalışmaları var. Çalışmalarda, yasa tekliflerinin Meclis Genel Kurulu’nda görüşme sürelerinin kısaltılması öngörülüyor’ yanıtı verdiği ileri sürüldü.

AK Parti’nin hazırladığı yeni Meclis İçtüzüğü değişikliği teklifinde, “ihtisas komisyonlarının yetkilerinin artırılması, tekliflerin komisyonlarda görüşülme sürelerinin artırılması ancak TBMM Genel Kurulu’nda görüşülme sürelerinin ise kısaltılması” öngörülüyor. Teklife göre, genel kuruldaki görüşme takvimlerinin de yeni sisteme göre yeniden düzenlenmesi amaçlanıyor.

Buna göre partilerin söz almasından önergelere değin bir dizi değişiklik öngörülüyor.

Haberin devamı için tıklayın!