Gündem
16 Eyl 2021 12:00 Son Güncelleme: 16 Eyl 2021 12:24

AK Parti il başkanından aile boyu kaçakçılık! Kendisi ve babasından sonra şimdi de...

Daha önce kendisinin kaçak elektrik, babasının da kaçak su kullanmaktan dolayı ceza alması ile gündeme gelen AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’in, kardeşinin de tarihi eser ile ilgili kaçak kazıdan ceza aldığı ortaya çıktı.

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’in ‘kaçak’ ile başı dertten bir türlü kurtulmuyor. 2016 yılında AK Parti Mersin İl Başkanlığı görevine getirilen Cesim Ercik'in 1995 yılından itibaren kurucu ortağı olduğu Un-Ze Unlu Mamulleri'nde, Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (Toroslar EDAŞ) 2017 yılında yaptığı denetimde kaçak sayaç kullandığı ortaya çıkmıştı. Firmanın kaçak sayaç yoluyla kullandığı elektriğin bedelini ödemediği tespit edilmiş, şirket yetkilileri hazırladıkları tutanakta , “Kayıtta olmayan sayaç. Tesisatsız kullanılan enerji sayaçtan geçiyor" denilmişti. Görevliler, enerjiyi keserek sayacı mühürledi. Tutanağa göre 2015 yılından 2017 yılına kadar kaçak elektrik kullandığı belirtilen Cesim Ercik'e iki yıllık kullanım bedeli ve ceza bedeliyle birlikte 74 bin 309 lira para cezası verilmişti.

BABASI DA KAÇAK SU’DAN CEZA ALDI

Ercik’in kaçak elektrik skandalının ardından babası Emrullah Ercik’in de kaçak su kullandığı ortaya çıktı. Mersin Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’nün yaptığı inceleme sonrasında Ercik’in babasının kullandığı meskende kaçak su kullanımı tespit edildi. 2014 yılında tutulan tutanak sonrasında Ercik’in babasına kullandığı kaçak suyun faizi ile birlikte ödemesine karar verildi.

 KARDEŞİ GENELEVDE KAÇAK KAZI YAPMIŞ

Kendisinin kaçak elektrik, babasının da kaçak su kullanımından dolayı ceza almasının ardından AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik’in erkek kardeşi Cesur Ercik’in de Kahramanmaraş Genelevi’nde kaçak kazı yaparak tarihi eser aramasından dolayı hüküm yediği ortaya çıktı.

Emniyet güçlerinin yaptığı baskın sonrası ortaya çıkan kaçak kazı sonrasında Cumhuriyet Başsavcılığı Cesur Ercik ve arkadaşlarını mahkemeye sevk ettiği, yapılan yargılama sonucunda da Cesur Ercik’in ‘Sit alanında kültür varlıklarını bulmak amacıyla izinsiz kazı yapmak suçundan 2 yıl hüküm giymesine karar verildiği ortaya çıktı. Ercik’in cezasının sabıkası olmamasından dolayı 1 yıl 8 aya indirildiği, suçun ise 5 yıl süre ile ertelendiği belirtildi.