Güncel
03 Kas 2017 17:19 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:43

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

- "Değişim talebi milletin talebidir. Bu talebi ıskalarsak, 2019'da çok şeyi ıskalayabiliriz. Bunu dikkate alarak, bunu da merkeze koyarak belediyelerimizde bir değişme gidildi"

BALIKESİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Değişim talebi milletin talebidir. Bu talebi ıskalarsak 2019'da çok şeyi ıskalayabiliriz. Bunu dikkate alarak, bunu da merkeze koyarak belediyelerimizde bir değişme gidildi." dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemek için Balıkesir Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen temayül yoklamasına katılan Kaya, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Hakkari'de PKK terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit düşen askerlere rahmet ve ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

AK Parti olarak iktidara geldikleri yıldan itibaren Türkiye'nin reformlarla büyüdüğünü anlatan Kaya, değişimin gerekli yerlerde, zamanında yapılması gerektiğini vurguladı.

Kaya, son günlerde belediye başkanlarıyla ilgili gerçekleştirilen değişimlerin merak edildiğini ve tartışıldığını anımsatarak, "Değerli arkadaşlar AK Parti bu ülkenin ilklerini yapan, reformlarını gerçekleştiren, ezberleri bozan bir partidir. Bu ülkenin geleceğiyle ilgili yapılması gereken neyse, bugüne kadar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

- "Buradan size ekmek çıkmaz"

Japonya'da Liberal Demokrat Parti, Kanada'da Liberal Parti, İsveç'te Sosyal Demokrat Parti'nin 50-60 yıldır iktidarda olduğunu belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Bu partilerin temel 2 özeliği var. Birincisi, ekmeği ve pastayı büyütmüşler, ülkelerini zenginleştirmişler. İkincisi, değişime ve gelişime sürekli açık olmuşlar. Türkiye'de AK Parti bu ülkeyi 3 kat büyüten parti. Peki belediyelerde ne oldu da niye böyle bir şeye ihtiyaç duyuldu? Biz siyaseti şehirlere ve insanlara göre yapmıyoruz. Bizim şehirlerimize kim bir hizmet yapıyorsa tarihinden bugüne kadar biz onları hayırla anar, hayırla yad ederiz. Kim olursa olsun, hangi siyasi görüşten hangi insan olursa olsun ama bizim bize yakışan en önemli kutsiyetimizdir, bunu korumamız gerekir. Dolayısıyla değişim talebi milletin talebidir. Bu talebi ıskalarsak 2019'da çok şeyi ıskalayabiliriz. Bunu dikkate alarak, bunu da merkeze koyarak belediyelerimizde bir değişme gidildi. Türkiye'de önemli büyükşehir başkanlarımızla bu değişimin gerçekleşmesiyle ilgili kendileriyle oturduk müzakere ettik. Herkesle aynı müzakereyi yaptık. Ama bunun altını üstünü farklı noktaya çekerek bundan ekmek çıkarmaya kendilerine pay çıkarmaya çalışan hem muhalefete hem de basına şunu söylemek lazım; buradan size ekmek çıkmaz, boşuna."

Kaya, Türkiye'de siyasette sistemsel değişiklikler yaparak güçlü iktidarların olmasına zemin hazırladıklarını vurgulayarak, halkın yüzde 50'sinden fazlasını temsil etmeyen hükümetlerin kurulamayacağını aktardı.

- "Artık 50+1'i alamayan hiçbir parti hükümet olamıyor"

Güçlü iktidar sayesinde Türkiye'nin ayağa kalktığını ve her geçen gün istikralı bir şekilde büyüdüğünü belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Biz Türkiye'de esas değişimi insan unsuru olarak değil, sistem unsuru olarak yapıyoruz. Bakınız Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtik. Bu ülkede artık 50+1'i alamayan hiçbir parti hükümet olamıyor. Güçlü iktidarlar dönemi, evet. Türkiye'de 1 yıllık, 6 aylık hükümetler görüldü. Türkiye artık bu dönemleri kapatacak. Güçlü hükümetlerin, güçlü iktidarların olduğu dönemde belediyecilik ile ilgili bir sürü reformlar yaptık. Bakınız AK Parti 2013 yılında büyükşehir kanunu değiştirerek yeni büyükşehirler kurdu. 30'a çıkardık büyükşehir saysını. Şimdi 51 vilayetimizle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Sistemi değiştirmemiz ve daha hızlı, güçlü şekilde vatandaşlarımıza ulaşmamız gerekir. Eleştiren arkadaşlarımız var. 'Efendim belediye başkanlarımız seçimle geldiler seçimle gitsinler. Doğrusu bu değil mi?' Ya okuma yazmaları yok, anayasadan haberleri yok ya da belediyeciliği hiç bilmiyorlar.''