Polemik & Kulis
08 Kas 2013 10:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

AK PARTİ CEMAAT'E KARŞI YENİ MEDYA MI OLUŞTURUYOR?

Taraf gazetesinden olaylı bir şekilde ayrılan yazarların da arasında olduğu 21 isim, yeni bir oluşumda bir araya geliyor.

Yazarların buluşacağı “serbestiyet.com” adlı site yayına başlamadan ortalığı salladı. Zira sitenin AK Parti tarafından cemaate karşı kurdulduğundan tutun da finansörüne kadar bir çok iddia dolaşıyor.

“Serbestiyet.com” sitesi, sosyal medyadaki tartışmalarda, AK Parti-cemaat geriliminde, AK Parti’ye yakın duracak bir kadro kurulması yönünde girişim olarak adlandırıldı. Sitenin, aynı zamanda, AK Parti’nin özellikle son dönemde izlediği yaşam tarzına dönük politikalar nedeniyle aldığı eleştirileri “liberal” bir rüzgarla karşılama görevi göreceği de iddialar arasında…

SİTEDE KİMLER YAZACAK?
Aralarında Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur, Melih Altınok, Roni Marguiles, Alper Görmüş, Ceren Kenar, Kurtuluş Tayiz gibi isimlerin bulunduğu kalemler, 11 Kasım’dan itibaren “serbestiyet.com” isimli internet sitesinde yazmaya devam edecek.

Duyurusu, yine eski bir “Taraf” yazarı olan Serdar Kaya tarafından yapılan oluşumda yer alan isimlerin, haftanın birkaç günü yazacakları öğrenilirken, ortaya atılan bir iddia sosyal medyada fırtınalar kopardı.

CEMAATE KARŞI YENİ MEDYA MI OLUŞTURULUYOR
gazeteciler.com’da yer alan habere göre; AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen liberal yazarların, Taraf gazetesinden ayrılması birtakım sorunları da beraberinde getirdi. Özellikle Gezi Parkı Olayları sırasında, aralarında “Zaman” ve “Today’s Zaman”ın da bulunduğu pek çok gazetenin yazarları tarafından Hükümet’e ağır eleştiriler gelmesi AK Parti’yi zor durumda bıraktı.
Bu eleştirilerin ılımlı yazarlar tarafından bertaraf edilememesi üzerine AK Parti kanadının arayış içinde olduğunun dile getirildiği iddialarda, yenilenen “Türkiye” gazetesinin de sosyal medyada istenilen etkiyi gösteremediği ve dolayısıyla yeni bir internet oluşumunun temelinin atıldığı belirtiliyor.

YENİ MEDYANIN PARA KASASI ÇOK TANIDIK
İleri sürülen iddialarda, serbestiyet.com isimli oluşumun finansörünün Sancaktepe’deki Fuska AVM tarafından sağlandığı, bu alışveriş merkezinin de yine AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Saygı Hastaneleri’nin sahibi Ayyıldız ailesi olduğu da ortaya çıktı.
Öte yandan sitenin domain adresinin de Fuska Alışveriş Merkezi İşletmeciliği’ne ait olması ve sitenin Saygı Hastanesi tarafından kurulması ortaya atılan bu iddiaları güçlendirdi.

"HİZMET HAREKETİ" BU İŞE NASIL KARŞILIK VERECEK
İddiaların son bölümünde ise Serbestiyet’in hedefleri arasında Zaman ve Today’s Zaman’daki liberal yazarların etkinliğini kırmak olduğu belirtiliyor.
Serbestiyet.com cephesinde durum böyleyken, Mehmet Baransu’nun da haber sitesi kuracağı önümüzdeki günlerde, okurları hayli polemik dolu günler bekliyor.