Reklam PR
19 Tem 2011 13:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:35

AJANS PRESS, SOSYAL MEDYAYI DA TAKİP EDECEK!

1953 yılından beri medya takibi ve analizi hizmeti veren Ajans Press bu aydan itibaren sosyal medyayı da takip altına aldı...

Sosyal Medya’nın öneminin hızla artması üzerine, Temmuz 2011 itibariyle Twitter, Facebook, Friendfeed, Youtube, Google Buzz gibi sosyal paylaşım ağlarında çıkan yazı ve görüşleri eşzamanlı takip ederek, Sosyal Medya Takibi’ni hayata geçiren medya takip şirketi Ajans Press, şirket ve markaların tüketici eğilimlerini takip ederek müşterilerine uygun stratejiler geliştirmelerine katkıda bulunuyor.

Sosyal Medya’ya hakimiyet iletişim stratejilerine yön veriyor

Ajans Press Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan, “Sosyal Medya’nın önemi artık herkes tarafından kabul ediliyor. Çünkü burada çıkan bir görüş çok kısa zamanda binlerce insan tarafından paylaşılabilir hale geliyor. Olumsuz bir konu olunca da etkisi doğal olarak katlanarak büyüyor. Paydaşlarımıza sunduğumuz Sosyal Medya Takibi, olası kriz yönetimini başarılı bir şekilde önlemeleri ve markalarının itibarı ile ilgili ortaya çıkabilecek sorunları anında önlemelerine fayda sağlıyor. Sosyal Medya Takibi’yle paydaşlarımız, markaları hakkında yazılan olumlu veya olumsuz yorumları, haberleri, tartışılan konuları ve paylaşımları anlık olarak takip edebiliyor; ürünlerini, rakiplerini, sektördeki yenilikleri görüp kendi marka ve ürünleri hakkında algı, görüş ve yorumları gözlemleyebiliyorlar.” dedi.  

Sosyal Medya üzerindeki iletişimin hızı ve değiştirici etkisinin önemini vurgulayan Özkan, haberdar olma ve karar verme prosedüründeki gecikmelerin olası krizlere sebebiyet verebileceğini ve Sosyal Medya’ya hakimiyetin iletişim stratejilerine yön veren ve marka itibarını yükseltebilen bir fırsat olduğunu dile getirdi. 

Özkan, Sosyal Medya Takip programını Ajans Press bünyesinde, tamamı Türk yazılım mühendislerinin hayata geçirdiğini ilave etti.