Gündem
29 Eyl 2017 11:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:09

Ailenin avukatından ilk açıklama: Emrah Serbes senaryo gibi itirafname yazdı!

Yazar Emrah Serbes, dün Twitter'dan bir baba ile kızının hayatını kaybettiği trafik kazasını kendisinin yaptığını açıklamış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

‘Behzat Ç.’ adlı dizi filmin de senaristi olan yazar Emrah Serbes, 22 Eylül’de İzmir’de meydana gelen, bir baba-kızın öldüğü, annenin ağır yaralandığı trafik kazasını üstlendi. Serbes, Twitter’da yayınladığı mektupta, kazayı gerçekleştiren aracı kendisinin kullandığını ama suçu o sırada yanında bulunan arkadaşı ve şoförü Kenan Doğru’nun üstlendiğini itiraf etti.

İzmir-Aydın otoyolunun Torbalı kavşağında, geçen 22 Eylül’de meydana gelen kazada, 34 NT 5005 plakalı araç, Ayhan Özçelik’in (59) kullandığı 35 TV 9335 plakalı araca arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle Özçelik’in kullandığı araç taklalar attı. Ayhan ve 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik olay yerinde can verirken, ağır yaralı anne Nilgün Özçelik (51) ise Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Daha sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen Nilgün Özçelik’in hayati tehlikesi halen sürüyor.

Bu itirafın ardından teslim olan Serbes, tutuklandı. Serbes yerine olay gecesi suçu üstlenen arkadaşı Kenan Doğru ise tahliye edildi.

Özçelik ailesinin avukatı Burcu Ece Güler ailenin kaza olduktan sonra önce "Kader" diye düşünürken kaza tespit tutanaklarını inceledikten sonra olayın yavaş yavaş boyut değiştirdiğini söyledi.

Hürriyet'e konuşan Güler şunları anlattı:

''İki araç da İstanbul'dan hareket etmiş aynı yöne yani Bodrum'a gidiyormuş. Torbalı'da maalesef bu kaza meydana geliyor. Aile Bodrum'a tek kızları Zeynep Özçelik ile otele tatile gidiyormuş. Anne Ege Üniversitesi'nde yoğun bakımda ve durumu kritik. İlk anda kader derken kaza tespit tutanakları ve delillerin incelenmesiyle olay zaten Emrah'ın üzerine doğru gidiyordu. O yol dümdüz otoban herkes bilir. Rampalar var ama anlattığı gibi kazaya neden olacak rampa yok. Ayrıca orta şeritte o hızla gidilmez. Emrah Serbes belki de çok kısa süre içinde yakalanacakken senaryo gibi bir itirafname yaptı. Bugün olmasa belki de yarın gerçekler ortaya çıkacaktı. Yaptığı kahramanlık gibi algılansın istemiyoruz. Aile bugüne kadar bu nedenle taziyesini yaşayamamış. Emrah artık yakalandı şimdi en çok ilgilenecekleri artık annenin sağlığı."