Gündem
13 Oca 2011 08:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:57

AİLE BAKANI'NDAN FATMAGÜL ZİRVESİ!

Bakan Kavaf, bugün Dolmabahçe'de televizyonların genel yayın yönetmenleriyle bir araya geliyor

Boşandığı eşinin tehditlerine rağmen korunmayan, sonunda eski eşinin bıçak darbeleriyle can veren Ayşe Paşalı olayına ilişkin tartışmalar, “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisindeki tecavüz sahnesi ve kadına yönelik şiddetin meşrulaştırıldığı iddiaları, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ı harekete geçirdi.

BAŞBAKANLIK OFİSİ’NDE
Bakan Kavaf, kadına yönelik şiddet olaylarının medyada işlenmesi, dizi filmler ve kadın programlarıyla ilgili konuları görüşmek üzere televizyonların genel yayın müdürleri ile bugün Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi’nde bir araya geliyor. Televizyon Yayıncıları Derneği’nin organize ettiği toplantıya RTÜK Başkanı Davut Dursun da katılacak. Kavaf, yayıncıların görüşlerini alacak, beklentilerini anlatacak. Değiştirilecek Ailenin Korunması Kanunu da gündeme gelecek.

Bülent AYDEMİR/ANKARA

Hangi kesim, hangi diziye neden tepki gösteriyor?
İnsanları ekran başına kilitleyen TV dizisi senaristleri ve yönetmenler bu kez protestoların merkezinde... Farklı içerikli, farklı dönemleri anlatan, farklı kanallardaki diziler gördükleri tepkilerle haftalardır tartışılıyor. Peki kim, hangi diziye, neden tepki gösteriyor?

YAHŞİ CAZİBE: Azeri kökenli Cazibe karakteriyle dalga geçildiğine inanıldığı için Azeriler’den tepki alan ATV’deki Yahşi Cazibe dizisi bu kez bazı CHP’lilerin hedefinde. CHP’liler, dizide geçen “Kemal Abi gene batırdın, Kemal Abi laf üretme icraat yap” gibi diyaloglarla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iğnelendiği görüşünde... Gani Müjde’nin senaryosunu yazdığı Yahşi Cazibe’nin yapımcısı Ali Gündoğdu ise bazı CHP’liler tarafından tartışılan bu iddiaları saçma bulduğunu açıkladı, “Bu dizi yayınlanmaya başladığında Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı değildi” dedi.

ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ: Erkan Petekkaya, Ayça Bingöl, Wilma Elles’in başrollerini paylaştığı Öyle Bir Geçer Zaman Ki, ülkücüleri kızdırdı. Dizide 5 ülkücü gencin sol görüşlü bir genci kıstırıp “Bakalım seni kim kurtaracak?” demeleri, dizide kötü gösterildiklerine inanan ülkücüler için bardağı taşıran damla oldu. MHP Fatih İlçe Teşkilatı öncülüğünde toplanan 500 ülkücü, dizinin Cibali’deki setine giderek protesto gösterisi yaptı. MHP Fatih İlçe Başkanlığı’ndan Ali Dinçer Çolak, “dizide, Marksist solun sevimli, ülkücülerin işbirlikçi ve kirli gösterildiğinden” şikâyet etti.

ADINI FERİHA KOYDUM: Protestolardan nasibini alan bir başka dizi de ilk bölümü yarın akşam Show TV’de yayınlanacak olan “Adını Feriha Koydum” dizisi oldu. Dizi, fragmanıyla olay yarattı. Fragmanda geçen “Kapıcı kızı kadar bile olamadın” ifadesi kapıcıları ayağa kaldırdı, RTÜK’e şikâyet yağdı.

“Adını Feriha Koydum” adlı dizi filmde zengin arkadaşlarına özenen kapıcı kızı Feriha’nın hayatı anlatılıyor. Feriha rolünü Hazal Kaya canlandırıyor. Aşk-ı Memnu dizisinde zengin kızı Nihal’i canlandıran Hazal Kaya’ya dizide Vahide Gördüm, Metin Çekmez ve Deniz Uğur gibi usta oyuncular eşlik ediyor.

Zafer AKBAŞ/HT MAGAZİN