Gündem
19 Ağu 2015 12:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:49

Ahmet Ümit'in son romanı hangi dergide tefrika oluyor?

Ahmet Ümit'in yeni romanı "Körebe", mizah dergilerinden Penguen'de tefrika olarak yayımlanmaya başlandı.

Eserleri "En Çok Satılanlar" listesinde ilk sıralardan düşmeyen Ahmet Ümit'in yeni romanı "Körebe", mizah dergilerinden Penguen'de tefrika olarak yayımlanmaya başlandı.

Başlangıçta "tefrika roman" yazmakta çekinceleri olduğunu, ancak dergi yöneticilerinin, "Bizim okur, tefrikaya alışkındır" demesi üzerine kolları sıvadığını belirten Ümit, Hürriyet'ten İpek İzci'ye verdiği röportajda; "Açık konuşmak gerekirse, 23 kitap yayımlamış biri olarak, farklı bir çalışma tarzı içine girmek hoşuma gider diye düşündüm." görüşünü dillendirdi.

"Kitap bölüm bölüm, yani ben yazdıkça yayımlanacak. Öte yandan tefrika geleneğini sürdürmek de hoş bir çaba olacak." şeklinde konuşan Ümit; şöyle devam etti: "Yazarlığın bir sanat, bir de zanaat kısmı var. Yani işçilik; belli bir zaman diliminde, belli bir metin üretmek de bu işin kapsamına giriyor. Biraz onu yapacağız galiba."

İLK KİTABI 1989'DA ÇIKTI
Bu eserinde 'insanın doğal alçaklığı'nı konu alan Ahmet Ümit, 1960'da Gaziantep'te doğdu. 1982'de yazdığı ilk öyküsü, 40 dilde yayımlanan bir dergide basıldı. Şiirlerden oluşan birinci kitabı " Sokağın Zulası", 1989'da vitrinlerdeki yerini aldı.

Kitapları 20'den fazla dile çevrilen yazarın masal ve bazı romanları, okullarda yardımcı ders kitabı olarak okutuluyor. Kahramanı Başkomiser Nevzat Çiçekçi'nin olduğu üç çizgi romanı da bulunan Ümit'in romanları sağlam bir polisiye kurgunun yanında derin sosyolojik, psikolojik çözümlemeler içeriyor. Ülkenin tarihsel mirası Hitit, Roma, Osmanlı imparatorluklarına ilişkin ilginç bilgileri metinlere yerleştiren Ümit, bu notları insan ruhunu tartışmak için kullanıyor. Çünkü edebiyatın bir amacı varsa, bunun insan ruhunu açıklamak olduğuna inanıyor. Romanlarından "Sis ve Gece" ile "Bir Ses Böler Geceyi" sinemaya uyarlanan, öykülerinden iki dizi film yapılan, "Aşk Köpekliktir"i oyunlaştırılan, "Yaşadığın Şehir" adlı bir TV programına imza atan Ümit; yazarlığının dışında Okan Üniversitesi'nde Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.