Televizyon
25 Eki 2013 18:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

AHMET ÜMİT İSYAN ETTİ: ''AŞAĞILIK KOMPLEKSİNDEN KURTULALIM''

Skyturk360 ekranlarında yayınlanan "Ceren Akdağ ile Son Bakış"ın konuğu Türk edebiyatının güçlü kalemi Ahmet Ümit'ti...

Usta kalem yeni romanı "Beyoğlu’nun En Güzel Abisi" romanını değerlendirdi ve gündeme dair gelişmeler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mafya babalarının hayatlarını okuyorum!

Polisiye romanların usta kalemi Ahmet Ümit yer altı dünyasını yansıtabilmek için mafya babalarının hayatlarını yakından takip ettiğini söyledi.
Çeteleri, mafya babalarını, yerlatı dünyasının ünlü isimlerinin biyografilerini, haberlerini okuduğunu ve inceleyerek kitaplardaki karakterleri oluşturduğunu ifade etti.
Bugüne kadar Alaattin Çakıcı ve Dündar Kılıç gibi isimlerin hayatlarını okuduğunu belirtti.
Ümit, kitapları çok satmaya başlamadan önce genç yazar olduğu dönemlerde "Türkiye’de polisiye satmaz" denildiğini hatırlatıp; "Bu aşağılık kompleksinden kurtulalım,genç yazarlarımıza sahip çıkalım. Onların hepsini okuyorum. Okuyucu da okusun. Sahip çıkalım" dedi.

İttihat ve terakki dönemini yazacak

Edebiyat dünyasının en çok satan yazarlarından Ümit,Ceren  Akdağ’ın tarih kitaplarındaki yeni projesini sorduğunda ; "İttihat ve terakki döneminden başlayıp, Osmanlı’nın çöküşüyle ve günümüze geçişi olacak yeni kitapta.Zaten şu anda ne yaşıyorsak o dönemden arta kalanlar" diye konuştu.

Tarlabaşındaki kentsel dönüşüm çalışmalarına da değindi. Kitabında da Beyoğlu’nun  değişimine yer veren Usta kalem dönüşümün tarihi dokuya zarar verilmeden yapılması gerektiğini,orada yaşayanların unutulmamasını söyledi.