Gündem
24 Ara 2013 14:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

Ahmet Ümit, Elif Şafak, Zülfü Livaneli, Ayşe Kulin’e de operasyon yapılmalı !

Hürriyet Gazetesi'nde okuduğu "İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün deposunda Türkiye'nin en büyük korsan kütüphanesinin oluştuğu" haberi Radar Operatörü'nü isyan ettirdi.

Hürriyet gazetesinde bugün okuduğum haber “yasal isyanıma” yol açtı. Haberi okudukça güldüm, sinirlendim ve oturup birkaç “yasal cümle” ile hislerimi ifade edeyim, dedim. Şu operasyon günlerinde Türkiye’nin çok satan yazarları Ahmet Ümit, Elif Şafak, Zülfü Livaneli, Ayşe Kulin’e de baskın yapılmalı !

Durun hemen şaşırmayın. Bu isimlerin evine iş yerine değil, korsan kitaplarının basıldığı matbaalara baskın yapılmalı, demek istedim. (Sen bu yazıyı okuyan kıymetli okuyucu, yukarıdaki başlık dikkatini çeksin diye tarafımdan yazılmıştır)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve savcılığın operasyonları ile ele geçirilen korsan yayınlarla “Türkiye’nin en büyük korsan kütüphanesi oluşmuş” … Yahu buna insan isyan eder mi, demeyin, eder.

29 milyon 313 bin 162 parçaya ve korsan kitap basımında kullanılan 280 adet matbaa makinasına el konulmuş. Artık kimse korsan basmaya cesaret edemiyormuş (-yersen) . El konulan korsan malzemeleri koymak için kiralanan 9 bin metrekare büyüklüğündeki 2 depo üç yılda ağzına kadar dolmuş. Emniyetin depoları Türkiye’nin en büyük kütüphanesi ve matbaası olmuş.
Neden imha edilmiyor korsan eserler? Cevap: “Yasalar, mahkeme süreci tamamlanmadan ürünlerin imha edilmesini engelliyor”

Yukarıdaki satırlar gazetenin haberinden. Okudukça el insaf, dedim. Topkapı’da adresini yerini yurdunu sağır sultanın bildiği Matbaacılar Sitesi’ne gidiyorsun. Ağzına kadar korsan kitap. Korsan kitap basmasıyla ünlü “işadamı” ve ofisi de orada. Bu yazdıklarımı bütün yayın dünyası konuşuyor hatta kendi kitap tanıtım gazetelerinde yazıyorlar. Ama bu adama ve bunun gibilere operasyon yapılamıyor. İnsanın aklı almıyor bunu.

Hadi canım sen de, demeyin bunları okurken. Çünkü korsan kitap satıcıları sokaklarda cirit atmaya devam ediyor. Henüz raflarda yeni yerini almış Elif Şafak’ın, Ahmet Ümit’in ve çok satan diğer yazarların romanlarını 7-8 TL’ye satıyorlar.

Hürriyet’te çıkan haber tam bir halkla ilişkiler amaçlı… Polisin ve savcıların mücadele ettiği doğrudur. Ancak yeterli olmadığı ortada. Bu yazdıklarıma inanmayanlara 29 TL’lik Elif Şafak’ın son romanı “Ustam ve Ben” in korsanlarından gönderebilirim. Ama birer sayfa sadece. Çünkü korsana para kazandırmamak için 1 kitap aldım incelemek ve sizlerle paylaşmak amaçlı. İdare edin artık.

RADAR OPERATÖRÜ