Gündem
23 Ara 2010 08:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

AHMET TULGAR PROGRAMINI BİTİREN CEM TV'Yİ YARGIYA TAŞIYOR!

Programının "yayın çizgisinin Kürt propagandasına dönüştüğü" gerekçesiyle sonlandırıldığını iddia eden gazeteci Tulgar, Cem TV'ye maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Gazeteci Ahmet Tulgar'ın Cem TV'deki programına son verildi. Tulgar, Kürt sorunuyla ilgili konuları ele aldığı için programın sonlandırıldığını söylerken kanalın kurucusu İzzettin Doğan bunun doğru olmadığını ileri sürdü.

Tulgar, bianet'ten Berivan Tapan'a yaptığı açıklamada programa başlarken kendisine "istediği konukla istediği konuyu konuşabileceğinin" söylendiğini belirterek, "Bana bu söylenirken arada da 'KCK davasından, Anadil sorunundan, Kürtçeden söz etme' gibi uyarılar da yapılıyordu" dedi.

Programın yapımcısı Mehmet Ali Esirgenç'in kendisine "İzzettin Doğan ve izleyenler Kürtçe kelimesini duymak istemiyorlar" dediğini de aktardı.

Doğan'sa "Benim tek talebim programa çıkacak isimlerin önceden belirlenmesiydi" dedi.

"Cem Tv'nin belli bir yayın çizgisi var. Her insanın programlara konuk olarak katılması mümkün değil. Yoksa mevzu Ahmet Tulgar'ın düşündüğü gibi benim Kürt kelimesine alerjimin olması gibi bir şey saçmalık."

"BDP propagandası yaptığım söylendi"

Tulgar, Cem Tv'nin Alevileri manipüle etmeye yönelik, Alevileri içeriden kuşatan bir yayın çizgisi izlediğini savundu.

"Cem Tv yönetimi, izleyicilerle programımız arasındaki iletişimden rahatsız oldu. Yaptığımız program üzerinden Alevileri Kürt propagandası yaparak asimile edeceğimizi sandılar ve Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) propagandası yaptığım söylendi. Ama anlamadığım nokta şu; benim kimliğim zaten ortada. Benimle neden program yapmak istediler, ne bekliyorlardı? Ajda Pekkan'ı da çağırsam yine gündem Kürt meselesi ise bu mesele üzerine konuşacaktım."

1 Kasım'dan bu yana 19 program yaptıklarını buna karşın kendisine yalnızca iki program karşılığına denk gelen toplam 2 bin 250 TL ödeme yapıldığını söyleyen Tulgar, "Bütün bunlara rağmen hiçbir sorun çıkarmadan program yapmaya devam ettik. Kontrat yapılmasını talep ettim. Bunu da yapmadılar. Maddi ve manevi tazminat davası açacağız" dedi.

ETİKETLER
#ahmet tulgar #cem tv