Medya
17 Eyl 2019 09:15 Son Güncelleme: 17 Eyl 2019 11:17

Ahmet Taşgetiren'den haber sitelerine uyarı

Gazetecilerin, yazarların birer birer işlerinden ayrıldığı bir dönemde Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, haber sitelerine uyarı niteliğinde bir paragrafı, yazısına taşıdı. Peki, Taşgetiren neden haber sitelerini uyardı?

Hızla gazetenin yerini alan internet medyası ve haber siteleri, yeni medyacılığın en önemli unsuru... Hızlı bilgi akışının yaşandığı haber siteleri, okuyucuya daha çabuk haber ulaşması açısından önemli bir yere sahipken yorum ve analizlerin de artmasını sağladı.

Türkiye'de yüzlerce haber sitesi mevcut ve her biri kendi alanında yayınlarına devam ediyor. 

Şu sıralar youtube üzerinden yayınlar yapmaya başlayan Karar gazetesi yazarlarından Ahmet Taşgetiren, bugünkü köşesinde işte bu haber sitelerine uyarı niteliğinde sözler sarf etti.

İşte o sözler:

BAZI HABER SİTELERİNE: Yazılardan alıntı yaparak haberleştiren bazı internet siteleri “dikkat çekme veya kendi politikasına uydurma” saikiyle yazıları gerçek bağlamından koparacak başlıklar atıyor. Bu yaklaşım hem kendi okuyucusunu yanlış yönlendirmek hem de yazara maksadı dışında bir görüş yüklemek bakımından son derece haksızdır. Sitelerin yazıların ulaşma alanını çoğaltmak açısından faydasını göz ardı ediyor değilim, ama yanlış algıları da sağlıklı bulmadığımı belirtmek istiyorum.