Gündem
18 Eki 2012 00:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:16

AHMET TANER KIŞLALI'YA VEFA BELGESELİ

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın belgeselini yaptı.

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ile Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümleri öğrencilerinin suikaste uğrayan gazeteciler için hazırladıkları belgesel serisinin dördüncü ismi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı oldu. Belgeselin özel gösterimi Kışlalı’nın yakınları, basın mensupları ve öğrencilerin katılımıyla Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Konferans Salonu’nda yapıldı. 45 dakikalık belgeselin gösterimi sonrası Nilüfer Kışlalı ve kızı Dolunay Kışlalı, belgeseli hazırlayan öğrencileri tebrik etti. Nilüfer Kışlalı, belgeseli izlerken çok duygulandığını belirterek, “Çok güzel olmuş. Arkadaşların ellerine sağlık. Zaten bunu öğrenciler yapınca biz hepimiz hevesle destek verdik.

Çünkü benim eşim de bir hocaydı, öğrencilere çok değer verirdi ve bunu her fırsatta dile getirirdi. Ben öğrenciler bir şey istediği zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ama bu tarz bir şey beklemiyordum. Çok güzel olmuş duygulandırdı beni. 4 gün sonra Ahmet’i kaybedişimizin 13. yılı bitiyor. Onun zamanındaki öğrenciler şimdi büyüdüler ve onunla ilgili belgesel yapıyor. Bu belki de onun hayatındaki emeklerinin boşa gitmediğini gösteriyor. Hala gençler onu anlatıyor, düşüncelerini anlatıyor, niye öldüğünü anlatıyorsa bu iyi bir şey.

Türkiye’de iyi bir şey olduğunun en güzel göstergesi. Onu yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum arkadaşlara” dedi.
Kışlalı, faili meçhul cinayetlerle ilgili basın mensuplarının sorusu üzerine de, “Siz ne biliyorsanız bizde onu biliyoruz. Bundan sonra olmamasını temenni ederim. İnsanların düşüncelerinden dolayı içeri atılmasınlar, öldürülmesinler. Biliyorsunuz onun davasıyla ilgili bir süreç oluştu. Ondan dolayı bir sürü insan içeride öyle kaldı diye düşünüyorum. Ondan daha fazla bir gelişme olacağını düşünmüyorum” diye konuştu. İHA