Polemik & Kulis
25 Kas 2021 07:31 Son Güncelleme: 25 Kas 2021 07:32

Erken seçim için tarih verdi ve açıkladı! ‘Erdoğan, görevi o isme verdi…’

Ahmet Takan, Ankara'dan güvendiği bir kaynağın kendisine erken seçim için tarih verdiğini yazdı.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, erken seçim tarihinin belli olduğunu yazdı. “Ankara’da sıcak siyasetin tam göbeğinde olan bir dostum aradı” diyen Takan, “Yazıya ara verdim çünkü anlattıkları çok önemliydi ve bilgilerinin sağlamlığına her zaman güvenirim” ifadelerini kullanarak söz konusu ismin, erken seçimlerin 19 Haziran 2022'de yapılacağını söylediğini kaydetti.

“TAYYİP BEY GÖREVİ MÜCAHİT ARSLAN’A VERDİ”

Takan, ‘AKP İstanbul il başkanı, erken seçimi ağzından mı kaçırdı?..’ başlıklı yazısını şöyle sürdürdü:

“Dostum, Devlet Bahçeli ve Tayyip Erdoğan’ın peş peşe yaptıkları açıklamaları değerlendirdikten sonra, ‘Tayyip bey görevi Mücahit Arslan’a verdi. 19 Haziran 2022’de seçim yapılacakmış gibi hazırlıklara başladılar’ dedi. Ortalık yanıp kavrulurken  ve Cumhur İttifakı ortaklarından keskin bir dille ‘seçim 2023’de’ açıklamaları gelirken dostumun bu iddiasına ‘şaşırmadım’ desem yalan olur. Kendisine de hayret ettiğimi açık bir dille belirttim. Ha bu arada, Mücahit Arslan’ın kim olduğunu bilmeyenler için bir ara not vereyim; gerçek adı Ali İhsan Arslan’dır. AKP Ankara milletvekili Ali İhsan Arslan ta en başından beri Tayyip Erdoğan’ın gerçek kara kutusudur. O çevrelerde kendisine adı ile değil de Mücahit olarak hitap edilir.

Bomba kulis  haberini veren dostuma, ‘Piyasaların bugünkü halini ve ekonomik krizi görmüyor musun?. Bu halde nasıl erken seçime gidecekler?.. Göz göre göre kaybetme riskini nasıl alacaklar’ diye sordum. Yazılmamak kaydıyla konuştuklarımızı ayıkladıktan sonra söylediklerini şöyle aktarabilirim;

‘Tayyip Erdoğan il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada hedeflerini koydu. Bak dikkat et, il başkanlarını da sahaya sürdü. Siyaset sahnesinin aktörleri artık iyice yıprandı ve yaşlandı. İktidar 2002’deki iklimin aynısını görüyor. 2002’de büyük bir siyasi tasfiye yaşanmıştı. Eğer seçim 2023’e kalırsa aynı büyük tasfiyenin tekrar yaşanacağından korkuyorlar. Tasfiye olmamak için seçimi erkene almalarından başka şansları kalmadı. Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu bir şekilde helalleşecekler. İkisi de kazan kazana oynayacaklar. Oynamak zorundalar da…Seçim erkene alınacak ve sonucunda da ‘Millet mesajı verdi. Büyük koalisyonu kurmak zorundayız’ diyecekler. Hesapları böyle…’”

Yazının tamamı için tıklayın!