Politika
02 Eyl 2022 15:24 Son Güncelleme: 02 Eyl 2022 15:30

Ahmet Şık'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a jet yanıt! "Memlekete hukuk geldiğinde..."

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, “AKP bir suç örgütü olduğu için kapatılacak" sözleri nedeniyle kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Şık, "Memlekete hukuk geldiğinde, yargı mensupları kimin terörist kimin çete lideri olduğuna karar verecek" dedi.

TİP İstanbul Milletvekili Şık, Erdoğan’a “Teröristin tekidir, kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın” sözleriyle ilgili Twitter’da yaptığı paylaşımda “İktidarınız sona erip memlekete hukuk geldiğinde, menfaatini değil hukukun haysiyetini önemseyen şimdiki gibi kuklaya çevirdiklerinize benzemeyen yargı mensupları kimin terörist kimin çete lideri olduğuna karar verecek. O zaman konuşuruz bu konuyu” ifadelerini kullandı.

Ahmet Şık Medyascope kanalında Ruşen Çakır'a konuk olduğu programda seçimlerin ardından AKP ve MHP'nin muhalefet yapamayacağını ifade ederek "Onlar zaten darma duman olacaklar. Suç örgütü üyesi olmaktan yargılanacaklar. Temiz olanlar suça bulaşmayan kalmaya devam edecek ama AKP bu nedenle kapatılacak. AKP bir siyasi parti muamelesi görmeyecek. Bir suç örgütü olduğu için kapatılacak. Siyasi parti kılığına girmiş bir suç örgütü diyecekler" demişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün cuma namazının ardından Şık’ın sözleriyle ilgili şunları söyledi: "Bu zat zaten teröristin tekidir. Nasıl olduysa bir vekil olma şansını yakaladı. Şu anda da bu ifadeleri kullanıyor. Hukuk devletinin içinde teröristlerin yaklaşım tarzıyla bir yaklaşım içinde. Soyadı şık ama kendisi neye benziyor bilmiyorum. Onun gücü ne AK Parti'yi kapatmaya yeter ne bizleri mahkum etmeye yeter. Önce o kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın. Birçok terör örgütlerinin içinde yer almış bir kişidir. Dokunulmazlığı kalktıktan sonra ceza davaları arkasından gelecektir."