Gündem
31 Ara 2016 10:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:19

Ahmet Şık'ın tutuklanmasına kim ne dedi?

Ahmet Şık'ın tutuklanmasının ardından kamuoyunda tepkiler çığ gibi büyüdü...

Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Ahmet Şık, attığı tweetler gerekçe gösterilerek dün gözaltına alındı. Ahmet Şık, savcılık ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Gazeteci Ahmet Şık, tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. Mahkeme akşam saatlerinde Şık hakkında tutuklama kararı verdi.

Ahmet Şık'ın tutuklanmasının ardından ise kamuoyunda tepkiler çığ gibi büyüdü.

Cemaat'in kumpaslarıyla cezaevinde yatan Şık'ın FETÖ propagandası suçlamasıyla cezaevine atılmasına hem gazeteciler hem de toplumun çeşitli kesiminden birçok isim sert tepki gösterdi.

En dikkat çeken çıkış ise hükümete yakınlığıyla bilinen Fatih Tezcan'dan geldi. Tezcan Şık'ın tutuklanmasına karşı çıkarak şunları yazdı:

"Ahmet Şık tutuklanmış. Son derece yalancı ve çarpık biridir ama söylüyorum: Yanlış yapıyoruz. Yapmamız gereken tartışmaktı, hapsetmek değil. FETÖ'nün hapsettiği Ahmet Şık'ı hapsetmek dünyada 'Türkler'in Paralel Devleti de Gerçek Devleti de yazarları hapsediyor' algısını oluşturur. Can Dündar Londra'nın elemanıydı, bunu herkes bilir. Ama Ahmet Şık, yerli arızadır. Ahmet Şık'ları Can Dündar'laştırmak, stratejik hatadır. Nice kilit sırlara sahip FETÖ İmamları'nın sorgulanmadan kaçışlarına göz yumulsun. Ama Ahmet Şık hapsedilsin. Bunun adı Hukuki Goygoy'dur!"

İşte Şık'ın gözaltına alınması ve tutuklanmasının ardından gösterilen tepkiler...