Medya
28 Mar 2011 17:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:10

'AHMET ŞIK'IN KAFASINA SIKIN'

"Bence kafasına kurşun sıkın. Çünkü o düşünüyor ve sorguluyor. Biliyorsunuz böyle kafalara zararlı fikirler üşüşür"

EMEKLİ Tuğamiral Türker Ertürk, Türkiye’nin ileri demokraside İngiltere’yi bile yaya bıraktığını kaydederek, "Ahmet Şık’ın basılmamış kitabını sildiler, imha ettiler ve yok ettiler. İşte geldiğimiz ileri demokrasi budur. Bu kitabı okumak için yanıp tutuşuyorum. Yaptıkları yeterli değil, tekrar yazabilir. Bence kafasına kurşun sıkın. Çünkü o düşünüyor ve sorguluyor. Biliyorsunuz böyle kafalara zararlı fikirler üşüşür" ifadesini kullandı.

Deniz Harp Okulu Komutanlığı görevini yürütürken rütbesinde 4 yıllık bekleme süresini doldurduğu halde, Balyoz iddianamesinde adı geçtiği ileri sürülerek terfi ettirilmeyince 2010 YAŞ toplantıları sonrası istifa eden Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, memleketi Trabzon’dan yayın yapan bir internet sitesine politik yazılar yazmaya başladı. Ertürk, bugün yayınlanan “’Kafalarına kurşun sıkın’ başlıklı yazısında İngiltere’ye yaptığı ziyareti ve Ahmet Şık’ın tutuklanmasını değerlendirdi.

’İLERİ DEMOKRASİDE İNGİLTERE’Yİ YAYA BIRAKTIK’
Geçtiğimiz günlerde Genç Türkler grubunun davetlisi olarak gittiği Londra’da bir konferans verdiğini belirten Türker Ertürk şöyle dedi:

"Onlara ülkemizdeki ileri demokrasinin İngiltere’yi bile yaya bıraktığını, polis devletini ve yürütülmekte olan Gülsuyu Darbesi’ni, 12 Eylül dönemine rahmet okutan ve onu çok çok geride bırakan faşist uygulamaları, özel hayatın gizliliği kavramının yok edildiğini, hukukun siyasallaştığını, istenmeyen hakim ve savcıların başına felaketler geldiğini, teröristlerin korunduğunu fakat kahramanların zindanlarda çürütüldüğünü, muhaliflerin ve yandaş olmayan gazetecilerin tutuklandığını, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tasfiye edildiğini, sindirildiğini ve dönüştürülmeye çalışıldığını, din istismarının had safhada olduğunu ve laikliğin yok edildiğini, sinmeyenlerin ve tasfiye edilmek istenenlerin bilgisayarlarına, telefonlarına, evlerine ve iş yerlerine delil atıldığını, AKP’nin iktidarda kaldığı her dakika ülkemize onanmaz zararlar verdiğini anlattım."

’DİK DURAMAYAN KOMUTANLAR’
Londra’da ilginç bazı gözlemleri olduğunu da vurgulayan Türker Ertürk, "Burada yaşayan yurttaşlarımızı ve soydaşlarımızı rahatsız ediyorlar. Türk derneklerini para ve devlet gücüyle ele geçirmeye çalışıyorlar. Biliyorsunuz para kasaları Londra’da yaşıyor. Hani anımsarsınız, çocuklarını okutarak hayır ve hasenat yapan vardı ya" ifadesini kullandı.

Kendisine İngiltere’de en çok, askerlerin düşürüldüğü durumla ilgili sorular sorulduğunu belirten Ertürk yazısını şöyle sürdürdü:

"Dilimin döndüğünce bunun dış ve iç dinamiklerini anlatmaya çalıştım. Ayrıca askerliğin gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda ölümü göze alabilme ve şehit olabilme mesleği olmasına rağmen, ne yazık ki aramızda ülkemizin çıkarları için istifayı bile göze alamayanların ve dik duramayanların olduğunu, hatta bunların yıllarca aramızda kaynayarak en tepelere bile tırmandığını ve bu yüzden bu felaketlerin başımıza geldiğini izah etmeye çalıştım."

’AHMET ŞIK’IN KAFASINA SIKIN’
Gazeteci Ahmet Şık’ın tutuklanması konusuna da yazısında değinen Türker Ertürk, “Biliyorsunuz Ahmet Şık’ın basılmamış kitabını sildiler, imha ettiler ve yok ettiler. İşte geldiğimiz ileri demokrasi budur. Bu kitabı okumak için yanıp tutuşuyorum. Yaptıkları yeterli değil, tekrar yazabilir. Bence kafasına kurşun sıkın. Çünkü o düşünüyor ve sorguluyor. Biliyorsunuz böyle kafalara zararlı fikirler üşüşür." dedi.