Gündem
03 Mar 2011 12:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

AHMET ŞIK'IN EVİNİN ARANMASI ŞAKA GİBİ! ERTUĞRUL MAVİOĞLU'NDAN İLGİNÇ ANALİZ!

Gazeteci Ahmet Şık ile birlikte iki cilt Ergenekon kitabı yazan Ertuğrul Mavioğlu, polisin aramalarını şaka gibi diye yorumladı.

Hakkında Ergenekon üyeliği suçlaması ile gözaltı kararı alından ve evi bu sabah saatlerinde aranmaya başlayan gazeteci Ahmet Şık ile birlikte iki cilt Ergenekon kitabı yazan Radikal muhabiri Ertuğrul Mavioğlu, aramaları "şaka gibi" diye yorumladı.

CNN Türk'te Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programına bağlanan Mavioğlu ilginç bir analiz yaptı. Beraber kitap yazdığı Ahmet Şık'ın evinin önünde Ayşenur Arslan'ın sorularını yanıtlayan Mavioğlu şunları anlattı.

Ayşenur Arslan: Ne soracağımı da bilmiyorum doğrusu. Evinin önündesin. Sen bize Ahmet'i ve orada olup biteni anlatır mısın?

Ertuğrul Mavioğlu: Yaklaşık yarım saat kadar önce Ahmet'in evinin ne amaçla arandığını öğrendik. Ahmet Şık'ın evi, Ergenekon terör örgütüne üye olmak, halkı kin ve nefret duygusuna yöneltmek suçlaması ile aranıyor. Bu şaka gibi bir iddia. Nokta dergisinde çalışırken, Ergenekon davasının temelini oluşturan Özden Örnek'in günlüklerini ortaya çıkaran Ahmet Şık'tır. Demek ki ortaya çıkardığı belgeler ile ifşa olan örgüte üye olmaktan sorgulanıyor şu an.

Nedim Şener ise Hrant Dink cinayetinin Ergenekon davasına bağlanması gerektiğini söyleyen bir isim. Onun da Ergenekon üyesi olduğu söyleniyor.

Bizim Ahmet ile beraber yazdığımız kitap Ergenenkon'ın soruşturmasının eksiklerini gün yüzüne çıkartan bir çalışmaydı.

Sabah sabah bir şaka ile uyandım. Siz ne soracağınızı bilmiyorsunuz. Biz de ne diyeceğimizi bilmiyoruz aslında.