Gündem
28 Mar 2011 19:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:10

AHMET ŞIK'IN AVUKATI İÇİŞLERİ VE ADALET BAKANINI İSTİFAYA ÇAĞIRDI!

Ahmet Şık'ın "İmamın Ordusu" adlı kitabına "100 sayfa ekleme" yapıldığı iddiasıyla yayımlanan habelere Şık'ın avukatı Tora Pekin tepki gösterdi.

Tutuklu gazeteci Ahmet Şık’ın avukatı Tora Pekin, İmamın Ordusu adlı kitabın Odatv baskınında ele geçirildiği iddia edilen taslagının ne kendilerine ne de müvekkilerine gösterilmediğini ve bu nedenle belgenin içeriğini ve taslaktaki, ekleme, çıkarma ve notları bilmediklerini söyledi. Kitap taslağının Odatv’ye ne zaman ve hangi yolla gönderildiğinin de net olmadığını vurgulayan Pekin, “Sonuç olarak 100 sayfalık fark var. Okuma yazma bilen ve elinde iki kitabı da bulunduran herkes iki kitabı kıyaslayarak, farkı tespit edebilir, bilgileri görebilir. Doğaldır ki 300 sayfayı yazmak için 200’üncü sayfayı da yazmak gerekli” diye konuştu.
Şık’ın kitabın tamamını evinde ve Bilgi Üniversitesi’nde bulunan bilgisayarında yazdığını emniyetteki ve savcılıktaki ifadesinde söylediğini belirten Pekin, “Bizce afaki ve tek taraflı yorum ile haberlerle bir kara propafanda faaliyeti yürütülüyor” ifadelerini kullandı.

Kitabı yalnızca Şık’ın yazmadığı iddia edilmişti

Çeşitli yayın organlarında savcılğın “taslağa 100 sayfa ekleme yapanları aradığı” yönünde haberler yayımlanarak, Şık’ın bilgisayarlarında ve Odatv’de ele geçirilen taslaklarda yapılan inceleme sonucunda ortaya çıkan notlara göre, “kitabın yalnızca Şık tarafından hazırlanmadığı” savunulmuştu.

Sözkonusu yayınlarda, Soner Yalçın, Nedim Şener, Sabri Uzun, ve başka Odatv çalışanlarının da kitap üzerinde oynama, ekleme ve çıkarma yaptığı iddia edilmişti.

www.cumhuriyet.com.tr