Gündem
11 Eki 2017 16:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:11

Ahmet Şık'a 'Cesur Gazetecilik' ödülü!

Fuarda hapisteki gazetecilerle ilgili dayanışma etkinlikleri düzenlenecek.

Bu yıl 69’ncu kez düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı kapsamında verilen 'Cesur Gazetecilik' ödülü bu yıl Ahmet Şık’a verilecek.

Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı açıldı. 69’ncu kez düzenlenen fuarın onur konuğu Fransa. Ancak Türkiye çeşitli yönleriyle fuar boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde önemli bir rol oynuyor.

Dünyanın 106 ülkesinden, büyük çoğunluğu yayınevleri olmak üzere yayıncılık sektörünün çeşitli alanlarından toplam 7 bin 150 kurumun kendi standlarını açarak katılacağı fuar, 15 Ekim Pazar gününe kadar sürecek. Bugünden itibaren üç gün boyunca yayın dünyasından misafirlere, son iki gün de halka açık olacak fuarı, beş gün içinde toplam 280 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarın önceki yıllara göre çok daha yoğun güvenlik önemleri altında gececeği öğrenildi.

"Diğer Türkiye"

Bianet’te yer alan habere göre Fuar boyunca Frankfurt, yüzlerce kültürel, sanatsal, toplumsal, siyasal içerikli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Fuarda düzenlenecek törenlerle yayıncılık dünyasının çeşitli alanlarını kapsayan ödüller sahiplerini bulacak.

Türkiye ve Türkiye yayın dünyası da çeşitli yanlarıyla fuarda temsil edilecek. Türkiye’den 50’nin üzerinde yayıncı ve önde gelen yayıncılar örgütü, bazıları “Türkiye Ulusal Standı” kapsamında, bazıları da kendi özel standlarıyla fuara katılıyor.

Fuarda, resmi katılımın yanısıra bir de “diğer Türkiye” olacak. Siyasal gelişmeler, basın özgürlüğü, hapisteki gazeteciler ve onlara yönelik dayanışma etkinlikleri nedeniyle “diğer Türkiye”, son yıllarda olduğundan çok daha belirgin olarak fuardaki “Türkiye resmini” belirlecek.

Gazetecilerle dayanışma

Bu arada “cesur gazetecilik” ödülü de fuarda düzenlenen bir törenle Türkiye’de hapiste olan gazeteci Ahmet Şık’a verilecek. Ayrıca hapisteki gazetecilerle ilgili dayanışma etkinlikleri düzenlenecek. “Denizi görmek istiyoruz” (Wir wollen das Meer sehen) başlığı altında düzenlenen Deniz Yücel ve Türkiye’de hapiste olan diğer gazetecilerle dayanışma amaçlı etkinliklere Daniel Cohn Bendit gibi tanınmış isimler de katılıyor.