Gündem
05 Oca 2012 15:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:12

AHMET ŞIK SAVUNMASINI YAPTI! DOKUNDUM YANDIM VE BURDAYIM!

Oda TV davasında Ahmet Şık da savunmasını yaptı. Dedi ki; "Dokundum, yandım ve burdayım..."

ODA TV davasının bugünkü duruşmasında Nedim Şener’in ardından Ahmet Şık savunmasını yaptı. "Tahliyesini talep etmediğini" söyleyen Ahmet Şık, "dokundum, yandım ve burdayım" dedi.

Duruşmada savunma sırası Ahmet Şık’a geldiğinde, Şık çok heyecanlıydı ve sesi titriyordu. Hakkındaki iddiaları ciddiye alıp cevap vermeyi istemediğini belirten Ahmet Şık, "ama mesleğime, kızıma ve eşime sorumluluklarım var. O yüzden iddialara yanıt vereceğim!" dedi.

DOKUNDUM, YANDIM VE...

Ahmet Şık iddianameye delil diye konulan belgelerinin çoğunun günlük basında yeralan haberler olduğuna dikkat çekerek, "İçeri alınma nedenimizin gazetecilik faaliyetlerinden olmadığı söyleniyor. Peki bunlar ne? 11 ay oldu hala içerdeyim ve neden burda olduğumu bilmiyorum. Aslında biliyorumda bilmiyorum!" dedi.

"Dokundum, yandım ve burdayım" diyerek savunmasına devam eden Ahmet Şık, "Hala kovulmadıysa aklı başında tüm yazarlar bu işin saçmalığını yazıyor"  dedi.

SONER İLE SADECE 1 KEZ GÖRÜŞTÜM

Ahmet Şık, Soner Yalçın’dan talimat aldığı yönündeki iddia için de şunları söyledi;

"Belgeye göre Soner Yalçın talimatıyla Nedim Şener tarafından çalıştırılıyorum. Oysa ben Yalcın’la sadece 1 defa telefonda konustum. O da hakkımda yaptığı bir habere kızgınlığımı söylemek içindi! Yazdığım kitap ve üzerine alınan notlar hakkımda suç delili olarak kabul edilmiş."

Ahmet Şık savunmasını "Çiğnenen bir kaç gazetecinin ifade özgürlüğü değil, toplumun fikir alma özgürlüğüdür. Çok açık bir şekilde ’bizim istemediklerimizi yazamazsınız’ diyorlar. Ama yansak da dokunacağız! Suskunluk hicap duygusundandır!" diyerek tamamladı.