Gündem
30 Tem 2012 19:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:58

AHMET ŞIK HAKKINDAKİ İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Ahmet Şık'ın cezaevi çıkışında söylediği sözleri hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Ahmet Şık'ın cezaevi çıkışında söylediği "Bu komployu kuran, yürüten polisler, savcılar ve hâkimler bu cezaevine girecek" sözleri hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

OdaTV davası kapsamında 375 gün Silivri Cezaevi'nde tutuklu kaldıktan sonra İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 12 Mart'ta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan gazeteci Ahmet Şık'a cezaevi çıkışında söylediği sözlerle ilgili dava açıldı.

Silivri Cumhuriyet Savcısı Necip Doğan tarafından hazırlanan iddianamede Şık'ın cezaevi çıkışında söylediği sözlere yer verilirken ayrıca CNNTürk kanalında telefonla bağlandığı programda "... Ben sadece nerede kalmıştık diyorum ve kaldığım yerden de devam edeceğim. Bundan sonra eğer bu bir savaşsa savaş şimdi başlıyor. Herkes ayağını denk alsın. Burada bir adalet yok. Bu komployu kuranlar cezaevine girecek" demesinin de suç olduğu iddia edildi.

İddianamede yer alan "(...) şüphelinin beyanlarında geçen yukarıda yazılı bir kısım sözlerin eleştiri ve düşünce özgürlüğü kapsamında bulunmadığı, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak yargılanan şüphelinin meskur tehdit eylemlerinin bireysel güç ve kuvveti aşacak nitelikte, var olan veya varsayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanarak; hakaret eylemlerinin ise kamu görevi yapan mağdurların onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat etmek suretiyle saldırıda bulunmak şeklinde gerçekleştiği, şüphelinin eylemlerindeki devamlılığın suç kastının yoğunluğunu da gösterdiği tüm soruşturma kapsamından anlaşılmakta, (...)" ifadeleri dikkat çekti.

Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcısı Muammer Akkaş tarafından Ahmet Şık hakkında "Hakim ve savcıları terör örgütüne hedef göstermek ve tehdit etmek" iddiasıyla 19 Mart 2012'de başlatılan soruşturma sonrasında, Ergenekon soruşturmasını yürüten 39 hakim ve savcının "mağdur" sıfatıyla yer aldığı iddianame 2 Temmuz 2012'de hazırlanmış ve Şık'ın üç yıldan yedi yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Şık, "Tehdit", "Kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı hakaret" suçlamasıyla "5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 106/2-d, 43/1, 53, 125/1, 125/3-a, 125/4. maddelerinden yargılanacak.

Ahmet Şık 13 Eylül 2012'de Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde saat 14.05'te hakim karşısına çıkacak.

Bianet