Politika
23 Mar 2023 08:04 Son Güncelleme: 23 Mar 2023 08:05

Ahmet Özal’dan olay Muharrem İnce iddiası! ‘İmza verenlerin çoğu…’

Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal, katıldığı bir canlı yayında imza değerlendirmelerinde bulundu.

Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal, katıldığı bir canlı yayında, cumhurbaşkanlığı adayı olabilmek için gereken imza sayıları ve gerçekleşen sayılar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin adaylığı için verilen imzaların çoğunun AK Partililere ait olduğunu söyleyen Özal, bu bilgiyi ilçe başkanlıklarından aldığını iddia etti. Spikerin ısrarlı soruları üzerine de bilgiyi yineledi.

Muharrem İnce, AK Parti'nin kendisinin cumhurbaşkanı adaylığına destek vermek için çalıştığına ilişkin iddialara büyük tepki vermiş, sosyal medyada yer alan bazı görselleri işaret ederek bunların sahte olduğunu dile getirmiş ve iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunacağını belirtmişti.

İDDİA NEYDİ?

Avrasya araştırma şirketi sahibi Kemal Özkiraz, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adaylığı için AK Parti'nin çalışma yaptığını söyleyerek fotoğraf paylaştı. Özkiraz paylaşımında, ''AK Parti Beykoz ilçe başkanlığı Muharrem İnce'ye 100 bin imza için otobüs kaldırıyor. Muharrem İnce'yi niye bu kadar çok seviyorlar acaba?'' ifadelerine yer verdi.

Bu iddia üzerine sosyal medyadan açıklama yapan İnce, ''Kemal Özkiraz'ın ve CHP trollerinin yayınladığı görseller, tıpkı Özkiraz'ın akrabasının doktorluğu gibi sahte. Bu sahte belgeleri hazırlayan, yayan ve manipülasyon yapmaya çalışan alçaklar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. FETÖ yöntemleriyle sahte belge düzenleyen bu yeni tip fetöcülerle Silivri mahkemelerinde olduğu gibi mücadele edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

 

AHMET ÖZAL'IN İMZA SAYISI

Geçtiğimiz günlerde "Oyumuz yüzde 25 civarında" diyen Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Teknoloji Kalkınma Partisi Genel Başkanı Ahmet Özal ilk günün sonunda 237 imza sayısına ulaşabildi.