Spor
29 Ağu 2023 14:45 Son Güncelleme: 29 Ağu 2023 14:48

Ahmet Nur Çebi, Sergio Ramos'un çılgın maliyetini açıkladı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kendisine yönelik eleştirilere cevap veren Ahmet Nur Çebi, Sergio Ramos'un dudak uçuklatan maliyetini de duyurdu.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ahmet Nur Çebi'nin açıklamaları şu şekilde:

'BİZİM İŞİMİZDE ŞOV OLMADI'

"Beşiktaş olduğu zaman bizim işimizde ve söylemlerimizde şov hiçbir zaman olmadı, olmayacak da. Son zamanlarda Beşiktaş ve benim üzerimde oluşturulmaya çalışılan yapay bir baskı var. Bazı şeyleri açıklamamız gerektiğini düşünüyorum. Şov yapmadan kulübün gerçek sorunlarını çözmeye çalıştım."

'600-700 MİLYONLUK SPONSORLUK'

"600-700 milyonluk sponsorluk sözleşmesi imzalarken konuşacaktım ama öne almak zorunda kaldık. İşimin başındayım. Çalışanlarım tarafından hırpalandım. 4 kez Covid geçirdim. Sağlık sorunlarım var. Ailemle son 1 ayda 10 kez görüşmedim. Kendi mesleklerini bile icra etmekten aciz keşiler bize karşı yorumlar yapıyorlar. Saygısız ifadeler... Benim buradan gitmemle alakalı algı için oradan takipçi çıkarmaya çalışıyorlar. "Ahmet Bey büyük başkan" deseler, onlar da öyle konuşacak."

'HIRSIZLARA, ARSIZLARA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ'

"Beşiktaş için kellemi de vereceğim! Hırsızlara, arsızlara ve art niyetli insanlara pabuç bırakmayacağız. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızı arayıp tahrik ediyorlar."

'İNŞALLAH SONUM SÜLEYMAN SEBA'YA BENZER'

"Süleyman Seba, “Bana çok benziyorsun.” demişti. Son olarak bana, “Allah sonunu benim gibi etmez inşallah.” dedi. İnşallah bizim de ayrılıktan sonra kıymetimiz anlaşılır. Biz geldiğimizde bu kulübün elektriği yoktu."

'SONUNA KADAR BURADAYIM'

"Sonuna kadar buradayım. Beşiktaş kongresi 'İşin bitti' demeden gitmem. Taraftarla sorunum yok. Birileri, tribünde bazılarını bağırtıyor. Canı gönülden bağırana lafım yok. Ama maç sonu bağırın. Takımı etkilemeyin."

'BEŞİKTAŞ'I ATEŞE ATMAM'

"10 liralık transferi nasıl 1 liraya yapıyorlar bilmiyorum. Beşiktaş'ı hile ve hurda ile uğraştırmam. Beşiktaş'ı ateşe atamam. Bunlar TFF'nin konusu, onlar bakacak. Faizler ve ana borç hariç bütçemiz denk, hatta bazen artıya bile çıkıyoruz."

EN DOĞRUSUNU YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ'

"TFF dürüstse, açıksa, şeffafsa inceleyecek. Ali Koç 'Ben 10 milyon verdim, 3 milyona nasıl aldılar?' lafını ciddiye almayacak mı? Burada küme düşürmeye kadar giden durumlar var. Bana güvenin, inanın en doğrusunu yapmaya çalışıyorum. Birkaç hafta sonra nasıl sponsorluklar açıkladığımızı göreceksiniz."

'TELEFON NUMARAMIZ ORTADA'

"Telefon numaramız ortada. Zaten internet sitesine de koyduracağım. Gedson Fernandes geldiğinde ortalığı yıktınız. Rachid Ghezzal, Valentin Rosier için rakip takım 3-5 kere hocasını, yöneticini gönderdi. Onları biz aldık biz! Gönül bağı ile aldık. Bas bas paraları ile olmuyor. Ben Beşiktaş'ın plazasını satarak futbolcu transferi yapmayacağım."

TARTIŞMA YARATAN POSİZYON

"TFF'nin cevabına göre hata var. Yani hakem, pozisyon bitmeden bayrağı kaldırmamalıydı. Hata ise cezasını verdiniz mi? Çıkıp özür dilediniz mi koca camiadan, ne kaybedersiniz? Eğer orada hata varsa, bunun kural hatası olarak kabul edilmesini ve maçın tekrar edilmesini istiyorum."

'İSTEDİĞİ PARA 16.5 MİLYON EURO'

"Talisca istenmez mi? Kulübüne gerekli icraatı yaptık. Aldığımız cevap 'Hayır'. Ramos için uğraştık. Biliyor musunuz gerçekten kaç para istediğini? 16.5 milyon euro ve vergileri 25 milyon euro, iki yıllık kontrat 50 milyon euro. Beşiktaş'ın 4'te 1 borcu. 37 yaşında çocuk."

'GELMEK İSTEDİ AMA...'

"Redmond'ın çok özel bir aile durumu var. Gelmek istedi ama olacak iş değildi. Çok özel olduğu için burada anlatamayacağım. Saiss maalesef Dünya Kupası'ndan döndükten sonraki tavır ve davranışlarıyla, kendisiyle çok konuşmamıza rağmen, kendisine olan güvenimizi sarsmıştır. Gitmesi gerekiyordu."

HALİL DERVİŞOĞLU TRANSFERİ

"Halil'in babası, Şenol Hoca'yı aramış. Hocam demiş; 'oğlum Galatasaray'da yaşadıklarından dolayı oraya gitmek istemiyor. Beşiktaş'ta oynamak istiyor' dedi. Hoca ile konuştuk. Şenol Hoca, oyuncuyu kazanabiliriz, alalım dedi. Girişimde bulunduk, baktık daha fazla para teklif edilmiş Galatasaray'a gitti. Şenol Hoca, 'bırakın hiç gerek yok böylesine' dedi."

'TADIC 2 KATINI İSTEDİ'

"Tadic, bizden verdiğimiz ücretin iki katını istedi. Hoca da 'asla vermeyin' dedi. Şenol Güneş ve teknik ekibin istemediği hiçbir oyuncuyu almadık."