Politika
26 Kas 2021 08:38 Son Güncelleme: 26 Kas 2021 09:09

Ahmet Misbah Demircan'dan flaş açıklamalar! "Erdoğan her şeyi tek geçecek"

Eski Beyoğlu Belediye Başkanı ve mevcut Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Adem Metan’ın Youtube Kanalında hazırlayıp sunduğu ‘’Peki Sonra’’ programına konuk oldu.

 ‘’2023 Seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan Her Şeyi Tek Geçecek Yine Kazanacak’’, "AKM’de İcra Edilecek Her Şey Türkiye’yi Besliyor’’, ‘’Cumaları Taksim Camine Gelmeye Çalışırım‘’ "Kültürel Başkentin Şehrinde Beyoğlu Kültür Yolu Projesi ile Hükümetimiz Tarihi Mirası Onardı ve Yeniden İnşa Etti.’’ yorumlarında bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile Adem Metan’ın Youtube Kanalındaki ‘’Peki Sonra ‘’ programında öne çıkan konu başlıkları ise şöyle;

BEN SİYASETE GÖNÜL VERDİĞİMDE MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTİYORDUM

Sayın Cumhurbaşkanımızı ben İl Başkanlığından beri tanıyor ve seviyorum. Ben siyasete gönül verdiğimde milletvekili olmak istiyordum o bana Belediye Başkanı ol dedi, sonra anladım ki bu doğru bir şeymiş. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi nerede görevlendirirse bir bildiği vardır. Bizim için ve memleket için takdiri vardır. Nerede ne görev veriyorsa layıkıyla yapmak vazifemizdir.

2023 SEÇİMLERİNDE RECEP TAYYİP ERDOĞAN HER ŞEYİ TEK GEÇECEK YİNE KAZANACAK

2023 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan her şeyi tek geçecek yine kazanacak. Çünkü Türkiye’nin önünde vizyonuyla, yapacağı işlerle anlatılacak başka biri daha göremiyorum. Muhalefet bu konuda yeterli değil yeterli olsa zaten bir varlık olurdu.

KÜLTÜREL BAŞKENTİN ŞEHRİNDE BEYOĞLU KÜLTÜR YOLU PROJESİ

Aslında hükümetin en önemli Bakanlıklarından biri Kültür ve Turizm Bakanlığıdır. Başkanımızın bizzat yürütmesiyle bakın neler oldu; AKM, Taksim Cami, Galata Port, Emek Sineması, Atlas Sineması tabi ki Kültür Bakanımızın da çok büyük gayretleri oldu. İktidar şehirleri ihya eden, inşa edendir. AK Parti Türkiye’nin bütün şehirlerini ihya etti, inşa etti. Kültürel başkentin şehri İstanbul’un önemli noktalarında tarihi mirası onardı, onarmakla kalmadı içine sanatı- yaşamı destekleyecek etkinliklerle de bunu geliştirmeye çalıştı. Beyoğlu Kültür Yolu somut mirası restore etmek onları yaşatmak ve onların içerisinde yaşamı sanatı, düşünceyi, tasarımı, şiiri, edebiyatı, festivallerle destekleyerek düşüncenin gelişmesinin zeminini oluşturmak Beyoğlu Kültür Yolu , Kültür Turizm Bakanının bu iktidarın Hükümetinin yaptığı bir sürü işin içerisinde bir sürü lokasyonun içinde buraya özel değerlendirme yapıldı. Hem somut hem soyut miras burada geliştirildi.

AKM OLMAZSA OLMAZ AKM’DE İCRA EDİLECEK HER ŞEY TÜRKİYE’Yİ BESLİYOR

AKM’ de icra edilecek her şey aslında hem şehri besliyor hem Türkiye’yi besliyor. Orada kurguladığınız işler kültürü yaymaya ve güncelleştirmeye ve bir düşünce oluşturmaya, bir tefekkür oluşturmaya, bir tasavvur oluşturmaya yöneliktir. Tasavvurda bir düşüncenizi endüstriye, tasarıma, mimariye, modaya çevirmedir. Her düşüncenin sonuçta mutlaka bir tasavvura bir çizgiye dönmesidir. Bunlar bu mekanlarda olabilir  Türkiye’nin buna daha çok ihtiyacı vardır çünkü Türkiye markalaşmak istiyor, sıra dışı işler yapmak istiyor. Düşüncesini gerçekleştirirken yeni çizimler yapacak. O yeni çizimler araba modeli olacak, telefon modeli olacak, yeni binalar olacak, mimari olacak. Kültür adamları, sanat adamları olmadan gelişme olmaz.

CUMALARI TAKSİM CAMİSİNE GELMEYE ÇALIŞIRIM

Hala her Cuma buraya gelmeye çalışırım, tercihim bir numara buraya gelmektir. Özel bir aidiyetlik var. Her şeyiyle çok ilgilenince yakınlık hissediyorsunuz. Kadir Topbaş görevdeyken başvurduğumuz dönüşüm projesiydi.