Magazin
25 Ara 2018 14:57 Son Güncelleme: 25 Ara 2018 17:44

Ahmet Kural'ın avukatından 'sahte rapor' açıklaması!

Sıla Gençoğlu'na yönelik "Hakaret", "Tehdit" ve "Basit yaralama" suçlarından 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan oyuncu Ahmet Kural'ın avukatı Sibel Aydın, "sahte rapor" iddialarına yönelik basın açıklaması yaptı.

Ahmet Kural'dan şiddet gördüğünü iddia eden ve ünlü oyuncuyla davalık olan şarkıcı Sıla Gençoğlu açıklamalarda bulundu. Sıla'nın verdiği röportaj sonrası, Kural'ın avukatından basın açıklaması geldi

Ahmet Kural'ın avukatı şu açıklamayı yaptı: 

Müvekkilim Ahmet Kural ile Sıla Gençoğlu arasında görülmekte olan dava dosyasında bulunan delillerle ilgili kamuoyunda meydana gelen bilgi kirliliği nedeniyle şahsımca bir açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur. 

Zira, dava dosyasına sunduğumuz raporların sahte olduğuna ilişkin iddialar ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından herhangi bir rapor verilmediğine ilişkin açıklamalar kavram karışıklığına neden olmuştur.

Bu nedenle öncelikle şunu belirtmem gerekir ki, kanunlar çerçevesinde müvekkilime yöneltilen suçlamalara ilişkin delilleri toplayarak dava dosyasına sunduk. Bugüne kadar tarafımızca Ceza Muhakemeleri Kanunu 67/6. Maddesi ve Hukuk Muhakemeleri Kanunun 293. Maddesi gereği olay konusuyla ilgili olarak devlet üniversitelerinden 2 adet bilimsel mütalaa talep edilmiştir.
 
Bunlardan birincisi, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalından talep ettiğimiz 20.11.2018 tarihli, Sıla Gençoğlu’nun iddia edilen olaydan 2 gün sonra özel hastaneden aldığı darp raporunun tıbbi değerlendirme açısından uygun bulunup bulunmadığı ve buna ilişkin olarak verilen bilimsel rapor olup, ikincisi ise Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi-Makine Mühendisliği Bölümünden talep ettiğimiz 28.11.2018 tarihli, Sıla Gençoğlu’nun iddia ettiği olaya ilişkin seslerin müvekkilimin evinin yakınında bulunan yan evden duyulup duyulmayacağına ilişkin bilimsel rapordur. 

Bu iki rapor dışında dava dosyasında üçüncü bir rapor mevcuttur. Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından verildiği söylenen bu rapor, gerçekte görevli savcılık tarafından talep edilen ve Sıla Gençoğlu’nun görüntülerinin bulunduğu, olaydan 18 saat sonra çekildiği belirtilen cep telefonu görüntü kaydının, karşı tarafın avukatının orijinal olmadığına ilişkin iddialarının karşılanmasına yöneliktir. Dolayısıyla bu görüntülerin orijinal olup olmadığı ile dosyada bulunan Sıla Gençoğlu’na ait fotoğrafların taraflarca sunulan videolardaki görüntüler ile karşılaştırılması için savcılık dosyasına verilen bilirkişi raporudur. Bu rapor savcılık tarafından talep edilmiş olup dava dosyasında mevcuttur. 

Dolayısıyla günlerdir sahte rapor veya alınan bilimsel mütalaaların sahte ve kabul edilemez ve tarafımızca algı oluşturmak için kullanıldığı iddiaları doğru değildir.  Olsa olsa bunu söyleyenler tersine bir algı yaratma çabası içindedirler. Ayrıca şunu önemle belirtmek isteriz ki, savcılık soruşturması devam ederken gerek müvekkilimin gerekse Sıla Gençoğlu’nun ifadelerinin basına yansıması sonrasında ve 7 Kasım 2018 tarihinde soruşturmaya gizlilik kararı ve yayın yasağı konulması için tarafımca mahkemeye başvurulmuş ancak bu talebimiz mahkeme tarafından reddedilmiştir. 

Tüm bu hususlar çerçevesinde bu gerçekleri kamuoyu ile bir kere daha paylaşmak isteriz.

Saygılarımla...

Ahmet Kural 
Vekili
Av. Sibel Aydın