Polemik & Kulis
14 Şub 2015 15:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:03

Ahmet Kekeç'ten Şirin Payzın'a sert sözler: Aydın Doğan'ın militan memuru!

Star yazarı Laik ve Bilimsel Eğitim boykotunu ele aldığı yazısında CNN Türk'ün moderatörü Şirin Payzın için ise "militan memur" ifadesini kullandı

Hükümetin eğitim politikalarına karşı binlerce öğrenci dün "laik ve bilimsel eğitim" talebiyle boykottaydı.
Boykotun ardından bugün bir köşe yazısı kaleme alan Star yazarı Ahmet Kekeç, "Devrimci dediğin 'ölü çocuk' sever" yorumunu yaptı.
Kekeç, zorunlu din dersi eğitimini "İngilizce ve Coğrafya dersleri" ile kıyasladığı yazısında "Öğrendikleriniz hiçbir işe yaramazsa da, bulmaca çözmenize yarar. 'Kim 500 milyar ister?" Yarışmasında başarılı olmanızı sağlar" yazdı.
İşte yazısında CNN Türk'ün moderatörü Şirin Payzın için ise "militan memur" ifadelerini kullanan Kekeç'in yazısından bir bölüm:

Laik eğitim için sokaklara döküleceklermiş. (Dün itibariyle dökülmüş olmaları gerekiyor.) Hayır, kendilerini değil, lise öğrencilerini dökecekler sokaklara.
Her öğrenci potansiyel "Berkin" çünkü...
Zaten hep "Berkin yüceltmesine" dayalı laflar ediyorlar. "Bu yaptığımız gaddarlıktır, çocuk haklarına aykırıdır, gencecik insanları militanlaştırıyoruz, çok ayıp ediyoruz" demiyorlar da, ölü çocuk bedenleri üzerinden "devrimcilik" oynuyorlar. Ölen başkalarının çocukları nasılsa...
Bir de isim takmışlar kendilerine: "Birleşik Haziran Hareketi..."
...
Bu hareket ne istiyor?
Daha doğrusu, bu hareket ne istemiyor?
Bu hareket, memlekette yapılan doğru dürüst işlerin hiçbirini istemiyor. Erdoğan'ı istemiyor. Erdoğan'ın yapıp ettiklerini istemiyor.
Havaalanı, yol, köprü, baraj...
Hiçbirini istemiyor...
Biricik sloganları şu: "Korksunlar bizden."
Ha, bir de "din eğitimi" istemiyor.
Dünkü boykotun sloganını hatırlayalım: "Zorunlu din eğitimine karşıyız..."
...
Dünkü boykottan önce, bir Birleşik Haziran Hareketi sözcüsü gözaltına alınmış. Sonra da tutuklanmış... "Boykotu kırmaya yönelik tedbir" çerçevesinde gözaltına alındığını düşünüyordum...
Çünkü böyle lanse ettiler... Aydın Doğan'ın Şirin Payzın adlı militan memuru da yangına körükle gitti...
Öyle değilmiş... Bu Birleşik Haziran Hareketi sözcüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "HIRIZ, KATİL ERDOĞAN" dediği için, yani "hakaret suçu" işlediği için gözaltına alınmış.
Gözaltı hadisesini müteakip, "Haziran Hareketi"nden bir açıklama geldi.
İbret niyetine okuyalım: "İzmir Haziran Yürütmesi Onur Kılıç arkadaşımız mahkemece tutuklandı. Onur'un 'suçunu' bir daha işleyelim: HIRSIZ, KATİL ERDOĞAN..."
Bir yorumda bulunmak istemiyorum.