Televizyon
18 Kas 2019 08:45 Son Güncelleme: 18 Kas 2019 09:20

Ahmet Kekeç'in o sözleri RTÜK'e şikayet edildi!

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, yandaş kanal olan Ülke TV’deki Turgay Güler’in sunduğu programda tartışma yaratan sözler sarf etti.

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, yandaş kanal olan Ülke TV’deki Turgay Güler’in sunduğu programda tartışma yaratan sözler sarf etti.

Ahmet Kekeç, CHP’deki Alevi kökenli siyasetçileri sayarak, Alevileri, “CHP içerisinde terörü besleyen grup” olarak nitelendirmeye çalıştı. Kekeç, “CHP’deki terör damarı mezhepçi bir gruptan besleniyor” ifadelerini kullandı.

Kekeç konuşmasında, “CHP’li Niyazi Ünsal 70’li yılların namlı senatörlerinden biriydi. CHP’liydi, terör destekçisiydi. Niyazi Ünsal, Kemal Kılıçdaroğlu, Veli Ağbaba, bir de teröistler tarafından kaçırılan Hüseyin Aygün vardı. Bu arkadaşlara ve terörü destekleyen milletvekillerine baktığımızda bunların farklı bir mezhepçi hassasiyetten geldiğini görüyoruz” dedi.

Kekeç’in bu sözleri RTÜK’e şikayet edildi. CHP kontenjanından seçilen RTÜK üyesi İlhan Taşcı, “toplumu kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla “konunun ivedilikle Üst Kurul toplantısının gündemine alınmasını arz ve talep ederim” diyerek dilekçe verdi.

Bir de değerlendirme yapan Taşcı, “RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ciddi bir sınavla karşı karşıyadır” ifadelerini kullanarak şunları söyledi:

“Ülkenin kurucusu ve onuru olan CHP İle onun Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Ülke TV yayınında ahlaksızca bir saldırıya uğramıştır. Rtük bu saldırıya kayıtsız kalamaz, duymazlıktan ve görmezlikten gelemez. Bunun ahlaki ve hukuki sonuçları olur. Bu konuda benim muhatabım Üst Kurul gündemini belirlemekle görevli Ebubekir Şahin’dir. Ben suçlamama konu olan yayını ve sözleri burada alıntılamaktan utanırım.

 Özel ve siyasi yaşamında nezaketi ve tevazusuyla milyonların gönlünde yer edinmiş Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’nin saygın milletvekillerine karşı bu nezaketsiz ve haddini aşan ifadeler nedeniyle birinci gündem maddesi olarak bu dosya ilk üst kurul toplantısına getirilmelidir. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin bu yayınla ilgili raporu hazırlatıp üst kurula getirmezse görevini suistimal etmiş olur; bunun da sonuçları ağır olur.  Görevini yerine getirinceye kadar konunun takipçisi olacağım.”