Gündem
24 Ara 2011 09:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:09

AHMET KEKEÇ'DEN NAGEHAN ALÇI'YA FIRÇA!

Nagehan Alçı'ya cevap veren Ahmet Kekeç, "Savunmayacak mıyız kendimizi ya! Çok garipsin." şeklinde tepki gösterdi. VİDEO

Fransa meclisinden geçen Ermeni tasarısının konuşulduğu ’Nerede Kalmıştık’ programında, Nagehan Alçı ve Ahmet Kekeç arasında geçen diyaloglar ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Nagehan Alçı’nın görüşlerine katılmayan Ahmet Kekeç, Alçı’yı azarladı.

Fransa’nın onayladığı yasa tasarısıyla ilgili yorumunda, bu tasarının meclisten geçmesinin Türkiye’nin gündemini bu denli meşgul etmesinin gereksiz olduğuna değinen Nagehan Alçı, Ahmet Kekeç’le tamamen zıt görüşlere sahipti.

TÜRKİYE SARKOZY’Yİ BU KADAR CİDDİYE ALMASIN

Türkiye’nin verdiği tepkiyi de abartılı bulduğunu söyleyen Alçı, Fransa’nın ve Sarkozy’nin bu kadar ciddiye alınmaması gerektiğini söyledi. Nagehan Alçı, "Türkiye’yi bütün dünyanın notunu verdiği Sarkozy’nin aşağılamak gibi, ne bir gücü var, ne de inandırıcılığı var" diye konuştu.


’’Ermenilerin vicdanı rahatsız oluyor’’

Ahmet Kekeç ise görüşlerine katılmadığı Nagehan Alçı’yı tatlı dille azarladı. Kekeç konuşmasında Hrant Dink ile arasında geçen bir diyaloğu da anlattı.

Ahmet Kekeç, Nagehan Alçı’ya "Ermenilerin vicdanı hem senin söylediklerinden dolayı, hem de Fransa’nın tutumundan dolayı rahatsız oluyor" dedi. Hrant Dink’i bundan birkaç sene önce ziyarete gittiğinde aralarında geçen konuşmayı anlatan Kekeç, Dink’in "Biz Türklerle olan meselemizi Türklerle hallederiz" dediğini söyledi ve Dink’ten şunları nakletti:

DİNK EMPERYALİSTLER BİZİM İŞİMİZE KARIŞMASIN DEMİŞTİ


"Ben Fransa’ya gideceğim. Havalimanında ’Türkler Ermenilere soykırım yapmamıştır’ diye haykıracağım ve beni tutuklasınlar. Fransa gibi emperyalist bir ülke işimize karışmasın. Diğer emperyalist devletler de işimize karışmasın. Biz işimizi kendimiz hallederiz. Daha sonra kalkar dostluğumuza devam ederiz."

"Fransa’ya diyoruz ki; sen işimize karışma"

Ahmet Kekeç, Türkiye’nin Fransa meclisinden geçen Ermeni tasarısına verdiği tepkiyi "Fransa’ya diyoruz ki; sen işimize karışma" sözüyle özetledi.

"Türkiye’nin gündeminin Fransa’yla bu kadar dolu olması bizim hınca hınç kendimizi savunma dürtümüzden kaynaklanıyor" diyen Nagehan Alçı’ya cevap veren Ahmet Kekeç, "Savunmayacak mıyız kendimizi ya! Çok garipsin." şeklinde tepki gösterdi.

 
İŞTE O ANLAR!