Polemik & Kulis
05 Haz 2017 09:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:44

Ahmet Kekeç-Yeni Şafak kavgası kızıştı: "Karagül'ün elemanı" "rahatsız kişiliğe" salyalı tatmin sağlıyor!

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın YÖnetmeni İbrahim Karagül ve yazarı Ömer Lekesiz'e çok ağır yüklendi.

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, Yeni Şafak gazetesiyle olan kavgasında kendisini hedef alan Yeni Şafak yazarı Ömer Lekesiz’e yanıt verdi.

Ahmet Kekeç, “Karagül’ün elemanı” başlıklı yazısında “Hayata evhamlarıyla bakan bir ‘rahatsız kişiliğe’ göğsünü siper etmek ve ona salyalı bir tatmin sağlamak dışında ne yaptığını zannediyor?” ifadelerini kullandı.

Star yazarı Ahmet Kekeç, bir süre önce İslamcı bir grubun bir bildiriyle Akif Emre'yi hedef aldığını hatırlatarak, Yeni Şafak Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'e yüklenmişti. Bunun ardından Ahmet Kekeç-İbrahim Karagül kavgası başlamıştı. İbrahim Karagül kavgaya açıktan girmezken Yeni Şafak gazetesi yazarı Ömer Lekesiz, “Her ne olduysa biri yine duramadı, Akif Emre'yi kendisine siper edinerek, büvelek tutmuş manda öfkesiyle mahalleye dalıverdi” diye yazmıştı.

“O GİTTİ KARAGÜL’ÜN ‘ELEMANI’ OLDU”

Ahmet Kekeç bugünkü yazısında, Yeni Şafak gazetesi yazarı Ömer Lekesiz’e yanıt verdi. Kekeç, “Kaç gündür aradığım tanımlamayı BirGün gazetesi buldu: ‘Karagül’ün elemanı Ahmet Kekeç’e saldırdı...’ Demek ki pozisyonlarını gizlemeyi başaramıyorlar” dedi.

“Biz onu Türk öykücülüğünün saygın eleştirmeni sanıyorduk, o gitti Karagül’ün ‘elemanı’ oldu. Ömer Lekesiz’den söz ediyorum” diyen Ahmet Kekeç şunları yazdı:

“Eleman, hem kişisel olarak kendisini ve çalıştığı kurumu ilgilendirmeyen bir konuda ‘kurumsal muhatap’ kılığına girip küfürler savuruyor, hem de takdir makamına kurulup ‘Ehl-i irfan olanın bil hatırı... ‘, ‘Yanlışlar toplamındaki isim: Ahmet Kekeç’ diye sahtekârca yazılar yazıyor. Sonra da ‘kırk yıllık dost...’ Kırk yıllık dostluğu gözettiği için mi ‘Pelikan yalısında havlayan arpalık mücahidi’ şeklinde terbiyesizce tweetler atıyor?”

“ONA SALYALI BİR TATMİN SAĞLAMAK DIŞINDA NE YAPTIĞINI ZANNEDİYOR”

Kendisine İbrahim Karagül’ün yanıt vermesi gerektiğini belirten Ahmet Kekeç, şöyle devam etti:

“Eli kalem tutuğuna göre, kendini savunacak ehliyete sahiptir. ‘Tetikçi’ gereksinmeyecek cesarete de sahiptir. Makamını ve yetkilerini kötüye kullanan, ‘kişisel hesaplarını’ bu yolla gören, evhamlarıyla insanların hayatını karartmış ve hiç Allah’tan korkmayan bir kişiden söz ediyoruz... İnsanların namusu ve şerefiyle oynamayı ‘ahlak sorunu’ yapmamış bir kişiden söz ediyoruz... Bir müfteriden söz ediyoruz... Peki, ‘eleman’a ne oluyor? Hayata evhamlarıyla bakan bir ‘rahatsız kişiliğe’ göğsünü siper etmek ve ona salyalı bir tatmin sağlamak dışında ne yaptığını zannediyor? Hangi yol ayrımına geldi de, kırk yıldır ihtimamla koruduğum/koruduğumuzu zannettiğim ‘hukuk’u gözden çıkaracak kadar şuurunu kaybetti? Uzatabilirim ama buna değecek bir kişi olduğunu düşünmüyorum. Bu cümleden olarak, ettiği küfürleri ‘aynen’ kendisine iade ediyorum ve ‘başka kapıya’ diyorum.”

ÖMER LEKESİZ’DEN KEKEÇ’E JET YANIT

Yeni Şafak yazarı Ömer Lekesiz ise Ahmet Kekeç’e Twitter’dan yanıt verdi. Lekesiz, “Arpalık mücahidi’ tanımı Ahmet Kekeç giyinmiş. Yine yanlış yaptı diyemem; madem kendi isteğiyle giyinmiş hayırlı olsun. Şunun bunun paryası olmaktansa İbrahim Karagül'ün elemanı sayılmaktan şeref duyarım! Koltuk için adam satanlar bununun değerini anlayamazlar” diye yazdı.

İşte o mesajlar: