Medya
12 Kas 2016 22:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:39

Ahmet Kekeç Selvi'ye 'müptezel' deyip salladı: Demokrasiyi kurtarmak size kalmadı!

Abdülkadir Selvi'nin Ethem Sancak'ın Erdoğan'a ve AK Parti'ye zarar verdiği şeklindeki eleştirisini dile getirdiği bir yazı yazmasıyla başlayan polemik bu yazıyla yeniden patlayacak.

Abdülkadir Selvi ile Ahmet Kekeç arasındaki polemik Selvi'nin Ethem Sancak'ın Erdoğan'a ve AK Parti'ye zarar verdiği şeklindeki eleştirisini dile getirdiği bir yazı yazmasıyla patlak vermişti.

Star gazetesi yazarlarından Ahmet Kekeç, Selvi'ye önce "ayıp ediyorsun" demişti, sonra da "terbiyesizlik ediyorsun"... Kekeç kendisine "patron kalemi" diyen Abdülkadir Selvi'ye demediğini bırakmamıştı.

Kekeç, "Doğrusu, bu kadar müptezelleşebileceğini tahmin edemezdim" dediği Selvi için "Başbakan'ın ve Cumhurbaşkanı'nın uçağından inmeyen sensin. Merkezi yayın organlarında program yapıp en kıyak telifi götüren sensin" sözleriyle 'çıkar sağladığı' ithamında bulundu.

Selvi ise verdiği bir röportajda Ahmet Kekeç'i şu sözlerle yanıtladı:

ANLAŞILAN KEKEÇ UÇAĞA TELİF İÇİN BİNMİŞ

"Yazdıklarını Ahmet Kekeç'in mesleki birikimine yakıştıramadım. Ya da tam da ona yakışan bir iş yaptı.

Gazeteciler, Cumhurbaşkanı'nın, başbakanın uçağına haber için, röportaj için, kulislere yakın olmak için, okuyucularını bilgilendirmek için binerler. Telifli proğramlar kapmak için değil. Ahmet Kekeç bu yazısıyla Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın uçağına binen gazetecileri töhmet altında bıraktı. Anlaşılan kendisi bu uçaklara telifli proğram koparmak için binmiş.

Benim telifli proğramım yoktur. Ama kendisinin en az 3 kanalda telifli proğramı var. Ayrıca vergisini ödemek kaydıyla telifli proğram yapmak ayıp değildir."

KEKEÇ'TEN SELVİ'YE NOTLA YANIT

Selvi'nin ismini anmadan köşesinde sert bir not ile yanıt veren Kekeç, "Terbiyesizliğini şerefsizlikle taçlandırmak istiyorsan, senin bileceğin iş..." diye seslendiği Selvi için, " Şerefli ol, bugüne kadar kimlerin uçağına bindiğimi, hangi siyasilerle "telif pazarlığı" yaptığımı açıkla. " diye yazdı.

İşte Kekeç'in Selvi'ye yüklendiği o not:

Kendisini "haksızlıkları doğrultan kılıç" zanneden ama marifetlerini Doğan Medya Grubu canibinde sergileyemeyen şahsa söyleyebileceğim son söz şudur:

Şerefli ol, bugüne kadar kimlerin uçağına bindiğimi, hangi siyasilerle "telif pazarlığı" yaptığımı açıkla.

Nezahetle yaklaşan yazıma hakaretle karşılık verdin, cevabını da misliyle aldın.

Terbiyesizliğini şerefsizlikle taçlandırmak istiyorsan, senin bileceğin iş...

BU YAZI POLEMİĞİ YENİDEN ATEŞLEYECEK

Star yazarı Ahmet Kekeç ile Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi arasında bir süre önce yaşanan bu polemikte sular durulmuşa benziyordu.

Ancak Kekeç bugünkü yazısıyla 'küllenen' polemik ateşini yeniden 'üfledi'

İsim vermeden 'müptezel' dediği Abdulkadir Selvi'yi Aydın Doğan'a laf söylendiğinde herkesten önce zıplamakla ve patron savunuculuğunda önceliği kimselere kaptırmamakla' itham etti.

İŞTE AHMET KEKEÇ'İN BUGÜNKÜ YAZISI

Hande Fırat’ı tanımam... Gazeteciliğine saygı duyarım ama... Cumhuriyet resepsiyonunda bir ara gözüme çarptı, “gidip tebrik edeyim” diye içimden geçirdim; darbe gecesi üstlendiği rol bir tebriki hak ediyordu çünkü.

Sonra gözden kaybettim...

Daha doğrusu, araya bir müptezel girdi.

Hani, Cumhurbaşkanı’nın uçağında “telif pazarlığı” yaptığımı iddia eden ama o uçaktan hiç inmeyen, uçağa alınmadığı kısa bir dönemi sinir krizleri içinde geçiren zat...

Birden önümde belirince, gözden kaybettim Hande Fırat’ı.

Hem tebrik edecektim, hem de “Patronumuz bize dedi ki, demokrasinin yanında duracaksınız” sözünü fazla ortalarda dolaştırmamasını söyleyecektim...

Çünkü “Patronumuz bize dedi ki...” sözü (Aydın Bey’i yakından tanıdığımız ve eserleriyle yaşadığımız için), hoş bir şaka olabilirdi ancak.

Elbette patronu aleyhindeki bir uyarıya hoş gözle bakmayacaktı, sözlerimi hoş ve boş bir temenni olarak karşılayacaktı ama durum tam da söylediğim gibidir... Aydın Bey’in demokrasi diye bir derdi yoktur. Bu kavramla bir ünsiyeti de yoktur. Bugüne kadar, irtibatları ve angajmanları ne vazettiyse, o doğrultuda hareket etmiştir. Hep bu rasyonalite (!) çerçevesinde bakmıştır meselelere. Angajmanları, bir diğer ifadeyle “mecburiyetleri”, iş ortağı Donald Trump’ı bile sattırmıştır ona.

Burada bir sürpriz yok.

Sürpriz şurada:

Ne zaman 15 Temmuz girişiminden bahis açılsa, Aydın Doğan’ın maaşlı memurları, “demokrasi, demokrasi” diye inleyen müthiş bir Aydın Doğan portresi çiziyor.

Hemen hepsinde de aynı nakarat: “15 Temmuz gecesi Aydın Bey aradı, dedi ki, ‘Ne olursa olsun, darbeye direneceksiniz, demokrasinin yanında olacaksınız, meşru hükümeti savunacaksınız.’ Biz de bu buyruğa uyduk...”

Bunları, demokrasinin yanında durmak ekstra meziyetmiş gibi söylüyorlar; demokrasinin yanında durdukları için bizi borçlandırıyorlar, kendilerine minnet duymamızı istiyorlar ve geçmiş bütün cürümlerinden kurtulacaklarını sanıyorlar.

Demokrasinin yanında durmak niye “artı meziyet” olsun ki?

Her türlü müdahaleye karşı zaten demokrasinin yanında duracaksınız.

Silahlı ve silahsız girişimlere karşı, zaten meşru hükümeti savunacaksınız.

Neden ve kim adına bizi borçlandırıyorsunuz?

Sözü, Aydın Bey’e laf söylendiğinde herkeslerden önce zıplayan bir diğer Doğan Medya Grubu çalışanına getirmek istiyorum.

Ki, patron savunuculuğunda önceliği kimselere kaptırmıyor.

Cevvaliyetiyle, çeyrek yüzyıllık Hürriyet’çileri bile sollamış durumda.

Bu yiğit de, son zamanlarda, içinde “Patronumuz bize dedi ki...” ifadesinin geçtiği birbirinden cesur “demokrasi yazıları” yazıyor. Öyle yazılar ki, bilmeyen tanımayan da, neredeyse bütün reflekslerini ezberlediğimiz kırk yıllık Aydın Bey’in “İlle de demokrasi” dediğini, başka da bir şey demediğini düşünecek.

Hande Fırat’a söylemeyi tasarladıklarımı, ona da söylemek isterim.

Fazla abartma muhterem...

Biz kırk kişiyiz, kırkımız da birbirimizi biliriz.

Bu cümleden olarak, patronun Aydın Doğan’ı da biliriz.

Demokrasi için ölen patronun, bir yabancı gazeteciye verdiği demeçte aynen şunları söylemişti: “1997 yılında ordunun baskısı sonucu istifaya zorlanan İslamcı koalisyon hükümetine karşı benim medya organlarım savaş verdi.”

Demek ki neymiş?

Darbe gecesinin delişmen direnişçisi, kendisini hükümet kurup hükümet yıkmakla görevli sayıyormuş.

Hangi hükümetin darbeyle düşürüleceğini yine kendisi belirlediği gibi, icabı halinde darbecilerin yanında  “savaş veriyor”muş.

Demokrasi, meşruiyet, 15 Temmuz sınavı, hain Fetullah...

Hepsi iyi hoş da...

Demokrasiyi kurtarmak size kalmadı.

Siz önce patronunuzun ettiği lafı koyacak bir yer bulun!