Medya
30 Tem 2016 13:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:26

Ahmet Kekeç Gülen'in akıbetini yazdı: Bin Ladin gibi sırlarıyla birlikte gömerler!

Ahmet Kekeç, bugünkü yazısında ABD'nin kol kanat gerdiği FETÖ lideri Fethullah Gülen'in akibetine dair iki seçeneği duyurdu.

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'e göre Fethullah Gülen, ABD'nin Gülen'i El Kaide lideri Usame Bin Ladin gibi sırlarıyla gömebileceğini iddia etti.

15 Temmz darbe girişiminin mimarı Fethullah Gülen, ABD ile Türkiye'yi karşı karşıya getirdi.
CIA'nın desteklediği buna karşın FBI'ın Gülen'e şüpheyle yaklaştığı iddia ediliyordu. Meğer FBI'ın faaliyetleri örgütü izlemeye değil, güvenliğini temin etmeye yönelik olduğu ortaya çıktı.

Darbe tartışmaları gölgesinde ABD'de yeni FETÖ okulu açıldı. Üstelik ABD Hava Kuvvetleri Harp Merkezine ev sahipliği yapan ve dünyanın en büyük muharebe eğitim misyonuna sahip Nellis Hava Üssü”nde.

Görüldüğü üzere hükümetin iadesini istediği elebaşı için Washington'dan olumsuz sinyaller geliyor. Peki bundan sonra ne olacak? Gülen'i bugünkü köşesinde ele alan Kekeç, iki ihtimali okurlarıyla paylaşıyor:

FETÖ darbesine “teorik” ve “lojistik” destek sağlayan Amerika Birleşik Devletleri (İncirlik üssünün darbecilere açılması ve üs komutanının girişim açığa çıkarılır çıkarılmaz Amerika’dan sığınma hakkı istemesi başka nasıl açıklanabilir?), “adamı”ndan, yani Fetullah Gülen’den kolay kolay vazgeçmeyecektir.

Gülen, sadece Amerika’nın Türkiye’deki eli değil, aynı zamanda dünyanın dört bir yanında açtığı okullarla CIA örgütüne üs desteği sağlayan en pahalı yatırımıdır.

İlişkiler açığa çıktığına göre, iade dışındaki seçenekleri konuşmalıyız.

BİR- Deport edebilirler... Yani Türkiye’yle iade anlaşması bulunmayan bir ülkede “CIA gözetiminde” ikamete memur edebilirler.

İKİ- Türk istihbaratının takibinden kurtarmak için, kaybedebilirler.
Usame’yi nasıl kaybettiklerini biliyoruz.

Fazla acı çektirmeden, sırlarıyla birlikte gömerler.