Medya
08 Haz 2015 13:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:38

Ahmet Kekeç AKP'deki düşüşün nedenini buldu: 'Oy pusulaları'

Star yazarı Ahmet Kekeç oy pusulalarının, “Yeter ki Erdoğan gitsin. Her şerefsizliğe varız” diyen bir şekilde düzenlendiğini ileri sürdü.

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, AKP'nin tek başına iktidar olamadığı 7 Haziran seçimleri için "oy pusulaları"nı suçladı.

"Pusula, mühür 'bağımsız' adaylara vurulsun diye tasarlanmış sanki" diyen Kekeç, "Melanet, grafik tasarımda başlıyor. 'Yeter ki Erdoğan gitsin. Her şerefsizliğe varız' diyen bir düzenleme" ifadelerini kullandı.

SEÇMENE KIZDI: AL TEPE TEPE KULLAN

Seçmene de tepki gösteren Kekeç, "Seçmen, bu kez, “Ben belirsizliklerle dolu bir ülke istiyorum” diyor. Ve elbette bunu saygıyla karşılıyoruz. “İstediğin böyle bir Türkiye’yse, al, tepe tepe kullan” diyoruz" diye yazdı.

İşte Ahmet Kekeç'in yazısından ilgili bölüm:

"Oy kullanma kuyruğunda bekleşen insanlar. Esneyen bir görevli... “Kimliklerinizi hazır olsun arkadaşlar” diye ünleyen yorgun ama mütehakkim bir ses.

Elime tutuşturulan oy pusulasına bakıyorum.

Pusula, mühür “bağımsız” adaylara vurulsun diye tasarlanmış sanki. Melanet, grafik tasarımda başlıyor. “Yeter ki Erdoğan gitsin. Her şerefsizliğe varız” diyen bir düzenleme.

Elimde mühür ve oy pusulası, derme çatma kabine giriyorum. Vatandaşlık görevimi yerine getirdikten sonra aracıma atlayıp gazetenin yolunu tutuyorum.

Birazdan ilk sonuçlar sisteme düşecek.

İlk sandıklar açılıyor... İlk sonuçlar düşüyor...

Dramatik kopuşa işaret eden bir sonuç... Bütün hesapların (sil baştan) yeniden görüleceği bir sonuç... “İstikrar”ın değil, artık belirsizliğin, maceranın ve kaosun sahne alacağı bir sonuç... Seçmen, bu kez, “Ben belirsizliklerle dolu bir ülke istiyorum” diyor. Ve elbette bunu saygıyla karşılıyoruz. “İstediğin böyle bir Türkiye’yse, al, tepe tepe kullan” diyoruz.(...)"