Gündem
14 Kas 2021 13:50 Son Güncelleme: 14 Kas 2021 14:38

Ahmet Kaya'nın Paris'teki mezarına saldırı!

16 Kasım 2000'de hayatını kaybeden ve iki gün sonra 21. ölüm yıl dönümü olacak olan ünlü sanatçı Ahmet Kaya'nın Paris’te bulunan mezarı saldırıya uğradı. Gelen görüntülerde mezar taşları üzerindeki fotoğrafa ve kabartmalara zarar verildiği görüldü.

Sosyal medyada yayınlanan görüntüler, Ahmet Kaya’nın mezarının tahrip edildiğini ortaya çıkardı.

GazeteDavul'daki habere göre sanatçı Ahmet Kaya’nın Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan kabri tahrip edildi. 3 gün sonra Ahmet Kaya’nın 21’inci ölüm yıldönümüydü.

Kaya’nın Paris’te Père Lachaise Mezarlığı’nda bulunan kabrinin, kim veya kimler tarafından tahrip edildiği bilinmiyor. Ancak sevenlerinin paylaştıkları videoda saldırının yeni olduğu belirtildi.

Ayrıca mezarı tahrip edenlerin, Ahmet Kaya’nın mezar taşı kabartmasına ‘Türkiye’ yazması dikkat çekti. Saldırı, bugün Ahmet Kaya’yı ziyaret edenler tarafından fark edildi.

AHMET KAYA KİMDİR?

Ahmet Kaya 1957 yılında Malatya'ya göç etmiş olan bir ailenin beşinci çocuğu olarak doğdu.  Hem besteleri hem de yorumu ile bir döneme damga vuran Ahmet Kaya, 11 Şubat 1999 yılında düzenlenen Magazin Gazetecileri Derneği ödül töreninde yaptığı konuşma sonrası salonda bulunan kişilerin saldırısına uğramış ve eşi Gülten Kaya ile birlikte zorlukla salonu terk etmişti. Bu olay sonrası Ahmet Kaya Fransa’ya yerleşmiş ve sonrasında kısa sürede hayatını kaybetmişti.