Ahmet Kaya'nın bu halini kimse görmedi! İşte gençlik fotoğrafı...

16 Kasım 2000'de Fransa'nın Paris şehrinde Porte de Versailles semtindeki evinde bir gece kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Ahmet Kaya'nın gençlik fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu.

Ahmet Kaya'nın bu halini kimse görmedi! İşte gençlik fotoğrafı... - Sayfa 1

Çok sevdiği ülkesinden uzaklarda, Fransa'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden merhum sanatçı Ahmet Kaya'nın gençlik yıllarına ait fotoğrafları sosyal medyada ortaya çıktı.


111
Ahmet Kaya'nın bu halini kimse görmedi! İşte gençlik fotoğrafı... - Sayfa 2

AHMET KAYA KİMDİR?

Ahmet Kaya, 1957 yılında Malatya'da dünyaya geldi. Attilâ İlhan, Can Yücel, Nevzat Çelik, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Enver Gökçe ve Ahmed Arif gibi birçok şairin şiirlerini besteledi ve hayatı boyunca toplam 22 albüm yayınladı.


211
Ahmet Kaya'nın bu halini kimse görmedi! İşte gençlik fotoğrafı... - Sayfa 3

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayan Ahmet Kaya, 16 Kasım 2000'de hayata veda etti. Ölümünün ardından Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görüldü.


311
Ahmet Kaya'nın bu halini kimse görmedi! İşte gençlik fotoğrafı... - Sayfa 4

1984 yılında başladığı Müzik hayatında "Acılara Tutunmak", "Şafak Türküsü", "An Gelir" ve "Yorgun Demokrat" isimli albümlerini yayımladı. İlk iki albümüyle başarı elde edemeyen sanatçı, "Şafak Türküsü" isimli albümüyle satış rekorları kırdı. Aynı albümdeki ''Penceresiz Kaldım Anne'' şarkısıyla milyonların gönlüne taht kurdu.

411