Magazin
28 Eki 2017 16:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:13

'Ahmet Kaya yaşasaydı Serdar Ortaç’ı karşısına alır ve...'

Bugün 28 Ekim 2017. Merhum şarkıcı Ahmet Kaya'nın doğum günü. Ahmet Kaya'yı en iyi tanıyanlardan biri olan ağabeyi Mustafa Kaya çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Bugün 28 Ekim 2017. Merhum şarkıcı Ahmet Kaya'nın doğum günü. Tam 60 yıl önce bugün dünyaya gelen Ahmet Kaya'yı en iyi tanıyanlardan biri olan ağabeyi Mustafa Kaya çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

"YAŞASAYDI SERDAR'I KARŞISINA ALIR..."

Kaya, 1999 yılında kardeşine çatal-bıçak fırlatıldığı o anları hatırlamak istemediğini söyledi ve ekledi: "Kardeşim bugün hayatta olsa Serdar Ortaç'ı karşısına alır, 'Önemli değil Serdar; insanlar hata yapa yapa büyür' derdi ve bir kardeş edasıyla severdi. Çünkü Ahmet hümanist bir insandı."

"ABİ ORAYA ÖLMEYE GİDİYORUM"

Mustafa Kaya, kardeşinin Fransa'ya giderken "Abi oraya ölmeye gidiyorum, ben 6 ay 1 yıl içinde öleceğim, bunu hissedebiliyorum" dediğini de söyledi.

O GECE NELER YAŞANDI?

12 Şubat 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin gecesinde sahneye çıkarak ödül alan Ahmet Kaya, şarkısına Kürtçe klip hazırlayacağını açıklayınca aralarında Serdar Ortaç'ın da bulunduğu bir grup tarafından protesto edilmişti. Kaya'ya tepkileri artmış, üzerine çatal bıçak fırlatanlar olmuştu.

2000 YILINDA HAYATINI KAYBETTİ

Bu olayın ardından Ahmet Kaya, yurtdışına gitmeyi tercih etmiş ve 16 Kasım 2000 sabahı geçirdiği bir kalp krizi sonucu Paris'te hayatını kaybetmişti.

SERDAR ORTAÇ, PİŞMANLIĞINI DİLE GETİRDİ

12 yıl sonra açıklama yapan Ortaç, gazetelerde ve televizyon programlarında o gece yaşananlara dair açıklama yapmış ve pişmanlığını dile getirmişti