Kültür Sanat
05 Mayıs 2020 11:44 Son Güncelleme: 05 Mayıs 2020 12:11

Ahmet Kaya filminden 'beni çıkarın' diyen isim ünlü gazeteci çıktı!

Sinemada seyirciyle buluşması için yasal engel kalkan 'İki Gözüm Ahmet' filminden kendisinin çıkarılmasını isteyen ismi filmin yönetmeni Gani Rüzgar Şavata açıkladı.

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Ali Eyüboğlu geçtiğimiz günlerde “Ahmet Kaya filminden kim ‘Beni çıkarın’ dedi?” başlıklı bir yazı kaleme almış, herkes o ismi merak etmişti.

Henüz vizyona girmeden gündem yaratan ve 1999 yılındaki olaylı MGD gecesini merceğine alan “İki Gözüm Ahmet” filminin yönetmeni Gani Rüzgar Şavata, herkesin merak ettiği o ismi “Magazin Noteri” canlı yayınında açıkladı.

Ali Eyüboğlu ile İlkay Buharalı’nın birlikte hazırladıkları Türkiye’nin ilk canlı yayınlanan Magazin Programı, “Magazin Noteri” gündeme damgasını vurmaya devam ediyor…

Yönetmen Şavata, daha önce yaşadıklarını Ali Eyüboğlu’na anlatmış, Eyüboğlu da anlatılanları Alice isimli gazete köşesine taşımıştı.

Eyüboğlu’nun yazısına yansıyan detaylarda Şavata bir ünlünün kendisi ile buluşarak; filmden çıkarılmasını istediğini, hiç değilse kendisini Ahmet Kaya’ya tepki gösteren değil, onun tarafında yer alan biri gibi göstermelerini istediğini anlatmıştı.

Şavata “Magazin Noteri”ne günlerdir herkesin merak ettiği o isminin Reha Muhtar olduğunu açıkladı.

AHMET KAYA FİLMİNİN  YÖNETMENİNDEN SERDAR ORTAÇ’A AÇIK ÇAĞRI: “GELSİN FİLMİ BİRLİKTE İZLEYELİM”

Ahmet Kaya’nın linç edilmekten güçlükle kurtarıldığı ve akabinde yurtdışına çıkmak zorunda bırakıldığı olaylı Magazin Gazetecileri Derneği 1999 yılı ödül töreni gecesindeki herkesi, orada yaşananları ayna gibi birebir yansıttığını açıklayan Şavata; “O gece orada olanların alayını olduğu gibi çektim, bunu hepsi böyle bilsin.”dedi ve Serdar Ortaç’a herkesi şaşırtan açık bir çağrıda bulundu.

İşte o sözler:

“Burada Serdar Ortaç herkesten cesur, herkesten yürekli, herkesten pak. Çünkü çıktı 50 defa özür diledi. 50 defa hata yaptım dedi. Serdar Ortaç kendisini akladı. Serdar Ortaç’a hiçbir kötü duygumuz yok. Ama yapacağı tek bir şey var. Gelecek ve benimle filmi izleyecek.  Ben de onu alnından öpeceğim...”