Polemik & Kulis
09 Kas 2016 09:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:39

Ahmet İnsel Nagehan Alçı'dan özür diledi!

Cumhuriyet yazarı Ahmet İnsel, NTV'deki programı izlemeden hakaret ettiği için Nagehan Alçı'dan özür diledi...

Cumhuriyet gazetesi yazarı Ahmet İnsel, Cumhuriyet gazetesinin avukatının NTV'deki programı izlemeden Nagehan Alçı'nın ağzından uydurduğu sözler üzerinden Nagehan Alçı'yı hedefe alan ağır bir yazı kaleme almıştı.

Nagehan Alçı için dün köşesinden "Yeni Türkiye mamulu bir yaratık" diyen Ahmet İnsel, bugün köşesinden özür yazısı yayınladı.

Ahmet İnsel, "Bu gazeteciden, söylemediği şeyler nedeniyle onu eleştirdiğim için samimiyetle özür dilerim. Kendisini nitelemek için kullandığım Yeni Türkiye mamulü yaratık ifadesini, haksız bir nedenle dile getirmişim. Haksız bir ithamda bulunmuşum. Düzeltirim." dedi.

İşte Ahmet İnsel'in o özür yazısı:

BİR DÜZELTME VE ÖZÜR

Dünkü yazımda, cumartesi gecesi NTV’de yayımlanan bir programda Cumhuriyet gazetesi yönetici ve gazetecilerinin tutuklanması konuşulurken, program yapımcısı bir gazetecinin, savcının sorguda sorduğu ve benim adımın da geçtiği bazı bölümleri aktarmasını eleştirmiştim. Bu programda bu sözlerin edildiği bilgisi, pazar günü T24 sitesinde yayımlanan haberin çeşitli sitelere dağılması üzerine bana ulaştı. Gene üzerinde durmayacaktım. Ama pazartesi sabahı Hürriyet gazetesinde, “PKK’lı Ahmet İnsel’in 250 bin lirası nedir?” gibi her yöne çekilebilecek bir başlıkla haber olunca, kafamın tasının attığını tahmin edebilirsiniz. Bu öfkeyle, NTV’deki programa da dönüp bakma imkânım tam olmadığı için, çeşitli kanallardan yayımlanan haberi doğru kabul edip dünkü yazıyı yazdım.

Yazının yayımlanmasının hemen ardından, adını vermediğim ama kendisi hakkında ağır eleştiri sayılabilecek bir niteleme kullandığım gazeteciden, bir arkadaşım aracılığıyla mesaj geldi. Programda kesinlikle böyle bir şey söylemediğini, ne benim adımı ağzına aldığını ne de savcının sorularını aktardığını belirtiyor. Hatta Cumhuriyet yazar ve idarecilerinin tutuklanmalarının yanlış olduğunu söylediğini de ilave ediyor. Dolayısıyla bu gazeteciden, söylemediği şeyler nedeniyle onu eleştirdiğim için samimiyetle özür dilerim. Kendisini nitelemek için kullandığım Yeni Türkiye mamulü yaratık ifadesini, haksız bir nedenle dile getirmişim. Haksız bir ithamda bulunmuşum. Düzeltirim.

İfade sanırım yanlış değil, bir gerçeği dile getiriyor. Medyada, üniversitede, sosyal medyada, siyasette, bu gazeteci için haksız bir nedenle kullandığım nitelemeyi hak eden çok insan olduğunu düşünüyorum. Doğru ifade edilmemiş veya benim yanlış okuduğum, kendimle ilgili bir haber karşısında duyduğum öfke, epey uzun zamandan beri içimde biriktirdiğim bir değerlendirmeyi bu sefer dile getirmeme yol açtı. Haksız bir nedenle ithamda bulunduğum bu kişiden bir kez daha özür dilerim ama bugün epey kalabalık bir grubun Yeni Türkiye mamulü yaratık sıfatını hak ettiğine inanıyorum.

Ahmet İnsel