Gündem
13 Ara 2013 17:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Ahmet Hakan'ın tutuklanacağı iddialarına savcılardan sert yanıt!

KCK ve Oda TV savcılarından yanıt: 'İddialar kesinlikle yalan, düpedüz iftira'

KCK ve ODATV soruşturmalarında adı geçtiği ve tutuklanacakken, son anda Başbakan Erdoğan ’ın müdahalesiyle operasyondan “kurtulduğu” iddia edilen isimlerle ilgili o dönem soruşturmayı yürüten savcılardan yalanlama geldi:  "Ne Ahmet Hakan, ne Ferhat Kentel ne de adı geçenler soruşturmalarda yer almamıştır. İddialar kesinlikle yalan. 'Alınacaklardı' denilen kişiler gelsinler baksınlar dosyaya. Ağzımız çok yandı, artık açıklama yapmak istemiyoruz."

AHMET HAKAN ŞÜPHELİ OLSAYDI


Soruşturmayı yürüten savcılar, Oda TV davasında tutuklanacağı iddia edilen Ahmet Hakan ile ilgili olarak, "Ahmet Hakan'ın herhangi bir dava kapsamında alınacağı iddiası tamamen iftiradır. Bir kere Ahmet Hakan şüpheli olsa, ifadesi alınmadan ODATV iddianamesinin hazırlanması mümkün değildir. Eğer şüpheli olsaydı UYAP sisteminde bugün ismi geçerdi. UYAP'ta Ahmet Hakan ile ilgili tek kelime geçmiyor, ismini arattığınızda karşınıza hiç bir şey çıkmıyor. Kamuoyunda alınacaklar şeklinde adı geçen kişilerle ilgili ortaya atılan iddialar yalan" dedi.

KCK İLE BU İSİMLERİN NE İLGİSİ VAR

KCK Soruşturmasına bakan savcılar ise adı geçen kişiler ve Ferhat Kentel ile ilgili olarak iddialara yanıt vermeyi dahi doğru bulmadıklarını belirtiyor. Başından sonuna kadar dosyaya baktıklarını ve 'alınacak' denilenlerin dosyada adının dahi geçmediğini söyleyen savcılık makamları, söz konusu iddialara şu yanıtı verdi:
"Ne Ferhat Kentel ne de diğerleri... Hiç biri dosyada yok. Garip bir durum, akıl var mantık var. Bu kişilerin ne alakası olabilir. Çok ağzımız yandı ve bu konuda açıklama da yapmak istemiyoruz. Böyle bir şey olamaz, mümkün değil. KCK'nın başından beri tamamına baktığınızda bahsi geçen kişilerin ne alakası olabilir bu soruşturmalarla ilgili. Dosyada isimleri yok. Büşra Ersanlı için dosyaya bakıldığında da neler yaptığı görülebilir. Ama bu kişilerle ilgili 'alınacaklardı' demek düpedüz iftiradır."