Gündem
24 Eyl 2015 10:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Ahmet Hakan'dan Tuğrul Türkeş'e 'hesaplaşma' çağrısı! "Ya çık anlat abi!"

Ahmet Hakan, CNN Türk'te AK Parti'ye geçen Tuğrul Türkeş'e yüklendi, AK Parti'ye geçişinin gerekçelerini anlatmasını istedi.

Ahmet Hakan, MHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e yüklendi. Sarece Türkeş için değil parti değiştiren tüm siyasilerden hesaplaşma beklediklerini ifade eden Hakan, Türkeş'in AK Parti'ye geçişini normal bulduğunu; ancak bu kadar keskin değişimin, mutlaka gerekçelerinin açıklanması gerektiğini söyledi.

Ahmet Hakan, siyasi partilerin aday listelerini değerlendirildiği Tarafsız Bölge'de Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e seslendi, açıklama beklediklerini söyledi.

Sadece Türkeş'in değil, Türk siyasetinde parti değiştiren siyasilerin bu kararlarını anormal bulmadığını ifade eden Hakan, asıl meselenin bu kadar keskin dönüşlerinin gerekçelerinin kamuoyuna açıklanmaması olduğunu söyledi. İşte Hakan'ın Türkeş'ten cevap beklediğini söylediği o ifadeleri;

"Ben bir insanın, bir partiyi bırakıp bir başka partiye geçmesini çok da anormal karşılayan biri değilim. Olabilir insanlar, fikirlerini, görüşlerini ve bakışlarını değiştirebilirler. Ben, hesabı verilmemiş değişikliklerle ilgili sorunum.

"YA ÇIK ANLAT ABİ"

Ben Tuğrul Türkeş'ten bu kadar önemli bir isim, bir partide genel başkan yardımcısı, başka bir partiden aday oluyor. Ya çık anlat abi! Daha bir kelime etmiş değil, bir kaç cümle dışında. Çık nedir senin Milliyetçi Hareket Partisi'ndeyken sen Erdoğan'a en ağır eleştirileri yapıyordun, AK Parti'ye en ağır eleştirileri yapıyordun, bir den bire fikrin değişiyor.

HESAPLAŞMA ÇAĞRISI

Tamam buna da kabul, fikirlerin değişmiş olabilir ama çıkar anlatırsın. Dersin ki ben yanlış düşünmüşüm kardeşim. Erdoğan'ı anlamamışım ama şimdi daha iyi anlıyorum onu. Fikrim şöyle değişti diye! Bu hesaplaşmanın yapılması lazım. Çık televizyona gel bizim programa soralım. Sen neden parti değiştirdin? Bunu savunabilirsin."