Medya
16 Kas 2021 11:46 Son Güncelleme: 16 Kas 2021 11:49

Ahmet Hakan'dan TRT'ye 'Osman Öcalan' tepkisi

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, TRT'nin Osman Öcalan'a kanaat önderi muamelesi yaptığı görüşünü dile getirdi ve bunu doğru bulmadığını söyledi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın ölümü sonrası Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) tavrını eleştirdi. 

Hakan, bugün yayımlanan yazısında "Benim bu konudaki görüşüm ise her zaman net: Bir itirafçı konumunda olsa bile, PKK aleyhinde konuşsa bile, örgütü deşifre etse bile, kişisel hıncı yüzünden PKK’ya vursa bile, devletin televizyonu, yıllarca PKK kadrosunda görev yapmış bu adama bir kanaat önderi muamelesi yapmamalıydı" dedi.

TRT YAYINI TARTIŞMA YARATMIŞTI
Osman Öcalan'ın 23 Haziran 2019'daki İstanbul'da yinelenen yerel seçim öncesi TRT Kurdî'ye çıkıp Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirmesi, o dönemde kırmızı bültenle arandığı iddiaları nedeniyle tartışma yaratmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yayınla ilgili olarak "Doğrusu ben Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum. Ancak TRT'ye müracaat etmiş ve TRT Kurdî de böyle bir program yapmışsa bunu da TRT'deki arkadaşlarımız bilirler. Ben o kurumdaki arkadaşlarımızın da bu hassasiyet içinde adım attıklarına inanıyorum çünkü bu konularda kendilerine güveniyorum" demişti.

Osman Öcalan, söz konusu yayınla ilgili olarak ilk kez geçen yıl konuşmuş ve "TRT'de konuşmanız için sizle kim iletişime geçti?" sorusuna, "TRT'den teklif geldi" yanıtını vermişti.

Öcalan, "Kırmızı bültenle aranıyor musunuz?" sorusuna ise şu cevabı vermişti: "Kırmızı bülten durumu yok. Bu zamanla giderek aşıldı. Hayatımda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmıyorum."