Medya
31 Mar 2020 09:41 Son Güncelleme: 31 Mar 2020 09:54

Ahmet Hakan'dan tartışılan fotoğraf için olay yorum: Organize dangalaklık

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, 62 numaralı Kağıthane-Kabataş otobüsünde çekilen ve çok dolu olduğu için tepkiye neden olan görüntüleri bugünkü köşesine taşıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'organize kötülük' olarak tanımladığı yoruma Hakan, "Eğer ortaya atılan bu iddia doğruysa virüse yakalanmayı ve virüsü bulaştırmayı göze alarak böyle bir organizasyon yapmak 'organize kötülük' değil, tam anlamıyla 'organize dangalaklıktır" yorumunu yaptı.

İşte Hakan'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm:

Biz her gün...
“Virüs dünyayı değiştiriyor. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ezberler bozulacak. Dayanışma artacak. Eski tür siyasi çekişmeler anlamsız kalacak. Yeni bir siyaset dili devreye girecek” falan derken...

İstanbul’un orta yerinden bir iddia yükseldi.

Çok tuhaf bir iddia...

*

İddia şu:

*

Güya sayıları 40-50 civarında olan bir grup “AK trol”... Örgütlenmişler, pazar günü sabahın altısında bir durakta buluşmuşlar ve gelen ilk belediye otobüsüne doluşmuşlar.

Amaçları şuymuş:

“Otobüsler tıklım tıklım, Ekrem İmamoğlu durumu idare edemiyor” algısı yaratmak.

*

Dün gün boyu bu iddia tartışıldı.

- Bir taraf şoförleri konuşturarak “organize kötülük” diye bas bas bağırdı.

- Öbür taraf “Görüntüleri yayınla, yalan söylüyorsun” diye bas bas bağırdı.

Her kafadan ayrı ses çıktı.

*

Eğer ortaya atılan bu iddia doğruysa...

İki şey söyleyeceğim:

*

- BİR: Virüse yakalanmayı ve virüsü bulaştırmayı göze alarak böyle bir organizasyon yapmak... “Organize kötülük” değil, tam anlamıyla “organize dangalaklıktır”. Öyle bir dangalaklıktır ki “Herkes evlerine kapanmışken pazar günü sabahın köründe nereye gidiyor bunlar?” sorusunun akıllara gelebileceğini bile hesaba katmamıştır. Öyle bir dangalaklıktır ki pazar günü sabahın köründe bu kadar insanın işine gücüne gidiyor olmasının, İmamoğlu yönetimindeki belediyeden ziyade AK Parti hükümetini zor durumda bırakacağını hesaba katmamıştır. İnanılır gibi değildir yani. Benim aklım almıyor en azından.

*

- İKİ: Organize dangalaklığın diğer tarafında ise belediyenin otobüslerden sorumlu birimi bulunmaktadır. 40-50 kişi aynı anda senin sorumlu olduğun otobüslere biniyorsa... Bu durumda otobüs şoförlerinin ne yapacağı belli değil midir? Otobüsün kenara çekilip ilgili mercilerin aranması gerekmiyor mu? Ya da başka bir şeyin yapılması? Ne yani? Herhangi bir kural belirlenmedi mi böyle durumlar için? Sınırlamalara uyulmadığında şoförün ne yapması gerektiği belli değil mi? İnsan hayatı söz konusu, insan hayatı! Organize ya da değil... Otobüslerde meydana gelebilecek herhangi bir yığılma karşısında aciz mi kalınacak?

*


Size bir şey söyleyeyim mi?

Hiç ama hiç merak etmeyin:

Bu virüs var ya bu virüs...

Bu türden tartışmaların tümünü söküp atacak dünyamızdan. Ezip geçecek bu tür fasaryaları... Her şey bittiğinde bu tür dangalaklıklar da bitecek.