Medya
21 Oca 2022 08:50 Son Güncelleme: 21 Oca 2022 08:57

Ahmet Hakan'dan Selçuk Tepeli için olay sözler! "Kıraathane siyaseti yapmasını..."

FOX Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli'nin kullandığı ifadeler sonrası RTÜK tarafından başlatılan inceleme hakkında değerlendirme yapan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan," Yemişim swap’ını diye ekranda racon üstüne racon kesmesini normal mi karşılayacağız Allah aşkına?" dedi.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) FOX TV Ana Haber Spikeri Selçuk Tepeli’nin 'hükümete yönelik sözlerinin tarafsızlık ilkesinin ihlali olduğu' gerekçesiyle inceleme başlatmasını köşesine taşıdı. Hakan, Tepeli'nin Meclis Genel Kurulu'na hitap eder gibi konuştuğunu söylerken, "Normal mi karşılayacağız Allah aşkına?" dedi. 

Hakan, yazısında şunları kaydetti:

"Televizyon yayınlarını denetleyen kurumsal yapımızın... Muhalif bir kanalın haberlerine yönelik... Denetim iştahını sürekli kabarık tutmasını, hep zinde bir tutum almasını, devamlı kontrol altında tutmasını normal karşılamak... Tabii ki mümkün değil.

Ama ağalar, beyler... Elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin: Böyle bir anormallik var diye... Ekrandaki bir haber spikerinin... 'Yemişim swap’ını' diye ekranda racon üstüne racon kesmesini... Haber okumak yerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı’ndan bile daha fazla CHP Genel Başkan Yardımcısı gibi konuşmasını... Bir muhalefet milletvekili gibi iktidarla polemiğe girişmesini... Ekranda bilgi vermek yerine kıraathane siyaseti yapmasını... Haber sunmak yerine Meclis Genel Kurulu’na hitap eder gibi konuşmasını... Normal mi karşılayacağız Allah aşkına?" 

Yazının tamamı için tıklayın.